Skocz do zawartości
IGNORED

Automatyczna czy ręczna kalibracja?

satan696

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Formowiczów!

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem zestawu Onkyo TX-SR604E DV-SP405 M-Audio HTS-700MK2. Jako kompletnie zielony i zaczynający przygodę z tymi "zabawkami" mam kilka pytań. Otóż, niestety nie posiadam polskiej instrukcji do "klocka" więc mam mały problemik (przy okazji jeśli ktoś poosiada instrukcje do tego modelu czy mógłby mi ją użyczyć? Z góry dzięki). Konkretnie chodzi mi o kalibracje głośników. Podpiąłem wszystko tak jak powinno być i... efekt jest marny :/ Moja stara wieża miała lepszy bas...Jako, że jestem fanem muzyki "ciężkiej" (metal) to w equalizerze ustawiłem "rock" już lepiej to brzmi (nie jest tak sztucznie i plastikowo) lecz nadal brakuje basu :/ Na amplitunerze mam Bass +10dB Treble 0dB. Niestety w zestawie nie było subwoofera. Czy warto zainwestować w jakiś dobry sub??? Z tego co wyczytałem kolumny M-Audio nie cieszą się najlepsza opinią. Więc to chyba najsłabszy punkt... Co do tej całej kalibracji Audyssey czy warto??? Czy to tylko pogorszy??? Zdania są podzielone. Czytałem gdzieś, że komuś wycięło pasma :| A i jeszcze gdybym już zrobił tą kalibracje czy da się ją zresetować by powrócić do fabrycznych ustawień??? Aha... Prawdą jest, że akustyka pomieszczenia też wpływa na brzmienie. Mam mały pokój więc może dlatego tak kiepsko to brzmi... Proszę o pomoc.

Pozdrawiam!

hts 700mk2 sa zrobione z tektury i dlatego graja tak marnie ,jak morzesz je oddac to zrob to szybko i wymien na cos innego w tej samej cenie,szkoda ze przed zakupem nie napisales nic na forum

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Wszystko masz chyba podpiete dobrze.?Moze w jednej kolumnie + z - sie zamienil, to takie pierdółki ale ważne.Miałem takie m-audio i tego basu nie było tak mało gorzej było zresztą pasma.

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Odnośnie tej kalibracji, to ja nic nie pomogę.Sprawdź ustawienia w menu ampli. Czy masz ustawiony rozmiar membrany na LArge, i wybrane brak subwoofera.Oraz crossover dla reszty głosników.I podlacz też dvd do ampli przez wejscia analogowe.

Pzdr

W Ampli wyłączyłem sub. I od razu czuć różnice :) Ale co dco tego "Large" nie wiem gdzie mam wejść w opcjach??? :| A z tym "Crossoverem" o co chodzi??? Analogowo gorzej brzmi niż na colaxialu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.