Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy DVD Elemis 933Q - Zielone ślady

heybi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem wczoraj odtwarzacz DVD jak w tytule i zauważam coś co nie wiem czy można zakwalifikować jako usterkę. Podczas odtwarzania filmów w formacie divx, gdy kamera porusza się na bok (panoramuje) na obrazie wystepują zielone ślady, szczególnie od jaśniejszych punktów, pozostają na ekranie do momentu zmiany sceny. Zastanawiam się czy to jest normalne w tym modelu DVD czy próbować go reklamować? Do sklepu mam kawałek dlatego najpierw wole zapytać... bo jeśli to występuje we wszystkich dvd tego producenta to dam sobie spokój. Pozdrawiam

Już tak zrobiłem. Zielone ślady występują tylko na słabo nagranych płytach (duża kompresja divx, słaby stan płyty). Sprawdzałem u sąsiada i jego odtwarzacz miał w ogóle problemy z odtworzeniem tych płyt. Dobry divx działa bdb, obraz jest zupełnie płynny itp. Ogólnie i tak raczej nie oglądam filmów w formacie dixv/xvid. Za to z DVD obraz jest naprawdę bardzo dobrej jakości np; w secnach gdzie jest jakiś szybki ruch nie ma problemów z ostrością, kolory są ładne, nasycone. Do tego posiada jeszcze oddzielne wyjścia na poszczególne kanały (5.1). Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Odtwarzacz kosztował tylko 99 zł !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.