Skocz do zawartości
IGNORED

FANATYCY STARYCH NAD`óW łąCZCIE SIę

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

po niedawnych krótkich doswiadczeniach z NADem 3020i oraz amplitunerem 705 przyszedł czas na kolejnego w sumie juz dziadka:

NAD 3130

przy mocy 2x30 watt i budowie biedniejszej niz niejeden technics wzmacniacz poprostu imponuje. kiedys za dobre wzmacniacze przedziału 300-400zł uwazałem yamahy ax500, a500, a520. harmany 655, 645. OK, są dobre. ale te brzydkie szare cudaki powaliły moje dotychczasowe przekonania az do bólu. model 3130 wyparł z mojej skromnej półeczki marantza pm-78, bo są aspekty w których go poprostu przewyzsza, choc generalnie marantz prezentuje dźwięk z wyzszej półki. NAD gra jasno (nie za jasno) dynamicznie (nie sucho) melodyjnie (ale nic nas nie usypia). doskonale odwzorowuje detale, a najwiekszym jego atutem jest barwa. na minus na pewno słaba kontrola bassu, góra za to perlista, doskonała, podobna do harmana 655.

i pomysle ze jeszcze nie tak dawno smiałem sie z osób nie widzących sprzętu poza starym NADem. a teraz mowie wprost:

gdybym trafił (niewiem jaki model) ale NAD`a, wyglądający w miarę przyzwoicie (mimo wieku) i ważący około 13 kilo, to z pewnoscią zagosciłby u mnie na zawsze. nawet gdyby miał potem trafic do szafy.

apropos tematu: wklejajcie fotki swoich starych nadów, kazdego gatunku, nie tylko wzmacniacze.

opisujcie wrazenia. po "klubach miłośników" sony es, referencyjnych marantzach i gigantach sansui przyszła pora na

stare, obleśne plastikowe wzmacniacze z duszą wiekszą niz na to wyglądają: NADy.

zapraszam.

-=> denon.dcd.2560

Z twojego opisu wynika ze najbardziej pasowal by ci NAD 3300, ktorego posiadam. :) [Tz. nie planuję się z nim rozstawać]

Najgorsze jest to że nie mam możliwości go z czymś skonfrontować i nie wiem jak wypada na tle innych sprzętów. No poza Nadem 302, ale to jest kilka klas w dól. Chociaż muszę przyznać że 302 byla lepsza pod względem tego że dzwięk byl bezpośredniejszy. Inna rzecz ze 3300 napewno nie pokazuję co potrafi grając z Gale 3030. :/

W wątku o Nadach jest zdjęcie mojej 3300 i w wą€ćń. Jesli spodobały ci się Nady powinnieneś rozglądnąć sie za 3400. W wątku wojtek r100r pisze że jest lepszy od 3300. Choć to dziwne 3400 jest słabsza, ma pobór prądu 350W z tego co pamietam, 3300 - 560W. 3400 uwaga! jest na pilota!

“Kejseren er i garderoben!”

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na samej dole są fotki nagiej 3300.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

“Kejseren er i garderoben!”

• 2 miesiące później...

Czesc Denon,

Wspomniales o doswiadczenich z amplitunerem NAD 705, ogromnie interesuje mnie Twoje wrazenia na ten temat. Sam posiadam 705 jak rowniez dwa wzmaki NADa 320 oraz 314 oraz kilka roznych cedekow NADa.

Jesli mozesz, to skrobnij pare slow.

NAD y z serii monitor graly poprostu swietnie mialem takiego symbolu nie pamietam i kopal takie cukiereczki zacnych marek az przykro bylo patrzec jak zostaja pakowane do kartonow celem odwiezienia do komisu czy salonu hehe.

Polegl dopiero w bezposrednim starciu z AN OTO SE no ale o roznicy w cenie nawet nie wspominam.

Brzydale daja rade i kropka.

robix

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.