Skocz do zawartości
IGNORED

JAKI WZMAK DO EPOS 12.2

gumis

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

kwestię wyboru wzmacniacz należałoby uzależnić od rodzaju odsłuchiwanej muzyki - podaj proszę co zazwyczaj słuchasz, jakie lubisz brzmienie, jaki masz budżet.

ROTEL prawidłowo współpracuje z eposami, oferując brzmienie dynamiczne, z mocnym i szybkim basem. Napewno większą plastyczność i muzykalność uzyskasz podłączając Creeka Evo, nie będzie jednak tak silnej dawki dynamiki, mocy. Do jazzu, klasyki może wartoby było wziąść pod uwagę Vincenta SV-226mkII. Kilka dni temu słuchaem także połączenia Audiolaba 8000S z Eposem 12.2. Spokój, pełna kultura, bezkonkurencyjny środek pasma, bardzo plastyczny, dosłowny. Ja osobiście lubię taki przekaz, przypominał mi znacznie droższy system oparty na wzmacniaczu lampowym i naprawdę dobrych monitorkach. Proponuję jednak posłuchać poszczególnych konfiguracji.

Witam !

Od tygodnia słucham eposów M12.2 na wzmacniaczu Cambridge Audio 740, jak dla mnie brzmi fantastycznie dużo lepiej niż z 640-stka. Przede wszystkim słychać ładną wyrównaną średnicę i zero krzykliwości, a basuuuuuu jest tyle ile trzeba ale... trzeba się pobawić konfiguracją (ustawieniem) głośników (również kąty) bo 0,5 metra robi dużżżąąąą różnice na (+/-)

Pozdr.

Witek

gumis >>> A moze chcesz mi powiedziec ze audiolab jest ladniejszy od creeka? -ten to dopiero jest brzydki.

Creek Evo w czarnym jest calkiem calkiem i gra z Eposem jak talala.

Jeszcze swietna obcja moze byc Cyrus bo z PSX-r em potrafi polozyc niejeden wzmak z przedzialu cenowego znacznie go przewyzszajacego (mialem wiec wiem co mowie)

robix

• 4 miesiące później...

witam

panowie, czy jakieś nowe doświadczenia z EPOSAMI w przeciagu 2 tygodni bede szczesliwym posiadaczem 5M i wciąż nie mam nic do ich napędzenia tak jak i okablowania. mieszkam w uk w sumie sporo tu sprzętu po giełdach i bazarach ale czego szukać konkretnie pod eposy. słucham klasyki rocka choć lubie też blues, ogólnie dobre wokale. w daaaalekiej przyszłosci chcę te 5M na tyły do kina ale kiedy to będzie tego najstarsi górale nie wiedzą. wiec narazie sie skupiam na stereo. tak więc mądrzy tego swiata jaki amp i kable (amp jak by byl z phono bedzie super). pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.