Skocz do zawartości
IGNORED

Szczyt AudioVoodoo ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

o kolejny wątek dla hiendowców gawędziarzy

XYXPaweł a kontynuujac temat Twojego handelku kablami na allegro ze zfałszowanymi z premedytacją opisami działania kabla to nie sądzisz ze taka transakcja to zwykłe WYŁUDZENIE ??

osoby poszkodowane powinny po Twoim oswiadczeniu domagac się rekompensaty strat ktore poniosły

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość

(Konto usunięte)

cir, 29 Sie 2008, 16:28

>XYXPaweł a kontynuujac temat Twojego handelku kablami na allegro ze zfałszowanymi z premedytacją

>opisami działania kabla to nie sądzisz ze taka transakcja to zwykłe WYŁUDZENIE ??

>osoby poszkodowane powinny po Twoim oswiadczeniu domagac się rekompensaty strat ktore poniosły

:)))

To nie jest handelek, tylko sprzedałem (ze stratą !!!) swój hajendowy kabelek szt. 1

stachu wklejałem pare miesiecy temu jak tym handlował,nie mam kopii stron allegro a linki juz nie pójda,ale w jego watkach na audiostereo sa moje wpisy i ludzi ktorzy to sprawdzali

oprocz kabli sprzedawał audiofilski CDek troche starszy ale dosc dobry i kupował damskie torebki takie dla małolat co niektorzy odpowiednio komentowali/sa na to wpisy/

ja namierzyłem go przypadkiem bo w ogłoszeniach na AS wrzucił link do allegro

no i co... a ja tam kiedys zamiast chusteczki do nosa wytarlem nos w stringi... wyciagnalem je ze swojej kieszeni i to jeszcze przy obcych ludziach... ale ta noc byla goraca...

co tam kabel na allegro........wiem rozumiem aaaaa to hipokryzja juz jest macie racje,, tylko co z tego

Temat się rozmydla, a ujawnienia swojej teorii o wpływie kabelka głośnikowego w kontekście występujacej później cewki, jakoś brak... :)

A gdyby tak wyeliminować zupełnie kabel głośnikowy?... Gdyby tak zamontować do zwrotnicy cewki z dłuższym, metrowym odczepem i wpiąć od razu do wyjścia w wzmacniaczu? Czy w tym przypadku wpięcie w ten układ 1,5 metra jakiegoś "magicwire" coś zmieni?...

Albo Wy robicie sobie jaja, albo ktoś robi sobie jaja z Was. Jakoś innej możliwości nie widzę... :)))

MariuszH, 29 Sie 2008, 16:47

>Temat się rozmydla, a ujawnienia swojej teorii o wpływie kabelka głośnikowego w kontekście

>występujacej później cewki, jakoś brak... :)

Ja musiałem przyjąć leki, żeby nie dostać ataku serca od śmiechu jak to jedni wydają równowartość sprzętu na hajendowe stoliki, żeby wibracje wyeliminować (ciekawe jakim cudem, ciekawe które i bardzo ciekawe po co w ogóle tak swoją drogą...) a inni ustawiają skomplikowane piramidy pod sprzętem właśnie po to, żeby wszystko się huśtało i trzęsło? No, teraz to wszystko jasne. Jeszcze ktoś ma coś? Bo ja mam. Jakieś trzy lata temu zaproponowałem najprostszy, najtańszy i najskuteczniejszy z możliwych test. Nie ślepy, a zupełnie jawny dla odmiany. Mianowicie proszę sobie nalać wody z kranu do pustej plastikowej butelki, tyle Was to będzie kosztowało. Teraz proszę ruszyć łaskawie cztery litery sprzed swoich hajendowych ołtarzyków i pochodzić z tą butelką po pokoju, stawiając ją w dowolnym miejscu. A teraz ustawić gałkę VOLUME na godzinie 11:34 (dokładnie na tej) umieścić płytę w odtwarzaczu i wcisnąć PLAY. Teraz można sobie usiąść i obserwować jak woda w butelce rytmicznie podskakuje, nawet jak ją sobie na własnej głowie postawicie. I to tyle w temacie absorberów drgań by było na dzisiaj, mitomani gawędziarze. Miłego eksperymentowania życzę i nie zapomnijcie później policzyć ile kasy wydaliście na swoje mebelki & akcesoria przeróżne, które to Wam jakość wyniosły na wyżyny... absurdu chyba :D

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Już z litości pominę milczeniem fakt, że nikomu do tej pory nie chciało się tego sprawdzić. Pewnie, po co. O wiele łatwiej i wygodniej pieprzyć bzdety w internecie...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

bzdety bzdetami... mebelek byc musi... a czy dziala to juz inna historia.... ja bym posadzil dwie nagie hiszpanskie dupy na kolumnach.. co by sie zmienilo w dzwieku nie wiem ale juz bym przestal sluchac.. inny priorytet by mi zaswital.. a potem wody.. cala butle i jeszcze raz tym razem dupskami siadac na wzmakach w klasie aaaaaale grzeje

parantula

przeczytaj wpierw ze zrozumieniem na czym polega działanie stolika ktory sprawdzał Elberoth a potem piszo o swoich drganiach we flaszce pełnej do połowy

dla ułatwienia podpowiem gdybys nie mogł doczytac tych watkow o stoliku ze gasił rowniez drgania od fali akustycznej w pokoju odsłuchowym

Cir,

Nadaję na tych samych falach co Ty. Jedną z zasadniczych decyzji, przed jakimi stoję w kwestii "szukania" audiofilskiej Nirwany jest pytanie: czy i ewentualnie jaki stolik. Próby z granitem i kolcami pokazały to i owo. Mam jakąś kombinację, ale niewygodne to. Gdyż - sprzęt nisko usadowiony, trzeba się schylać do wymiany płyt itd. Zatem stolik??? - tylko że ryzyko jest, iż - nie zagra. No ale te i inne sprawy - poza tym wątkiem. Wynoszę się - nie pasuje mi ton i styl dyskusji.

stachu 7012

wbrew pozorom wybor chyba nie jest tak duzy

-stolik najprostszy czyli duza masa,płyty kolce i lub vibrapody--to mozna dowolnie kombinowac i bawic sie do obłedu:-))

-stolik z tym co wyzej plus rezonatory- np finite elemente

-stolik dodatkowo z aktywnymi elementami czy ostatni wynalazek Elberotha

pierwsze zestawienie juz przerabiałes chyba na max i jesli idziesz dalej w kierunku wibracji to siła rzeczy czas na probe z rezonatorami :-))

mysle ze kolejne ustawianki typu płyty kolce itp juz wiele nie wniosą do Twojego systemu

moze wypozycz platforme finite -np pod cedek bo chyba skala zmian będzie tu największa i przekonasz sie czy warto?

cir, 29 Sie 2008, 17:27

>parantula

>przeczytaj wpierw ze zrozumieniem na czym polega działanie stolika...

>dla ułatwienia podpowiem gdybys nie mogł doczytac tych watkow o stoliku ze gasił rowniez drgania od

>fali akustycznej w pokoju odsłuchowym...

A to dobre :) Najpierw wygasił fale, a później słuchał stolików... w ciszy absolutnej? Skoro w pomieszczeniu "nie stwierdza się" obecności ciśnienia akustycznego zdolnego do wprawienia w drgania sprzęt grający, to... po kiego wała ten cały stolik, który ma za zadanie... robić KONKRETNIE co? Właśnie tego wszyscy tutaj z utęsknieniem próbujemy się dowiedzieć, bo kto czym handluje na forum, to my już wiemy ;)

jozefkania, 29 Sie 2008, 17:29

>nowy40, 29 Sie 2008, 17:23

>

>>11:34 ???

>

>Audiofilska precyzja :D

Przy takich natężeniach dźwięku możemy w ogóle zaczynać rozmowę o czymkolwiek, a prawda niestety jest taka, że większość polskich AUDIOFILI dysponuje trzema na krzyż samplerami z gazetek i podnieca się plumkaniem miniaturowych monitorków na 13cm midwooferach, których możliwości soniczne zaczynają się i kończą na godzinie 9:00 i o to tyle szumu jest z wygaszaniem wibracji stolikami czy innym badziewiem. A butelki z wodą żaden do ręki nie weźmie, bo jeszcze by się mogło coś okazać i dopiero byłby klops ;)

A zastanawiał się ktoś nad tym, żeby popsprzedawać kiedyś te wszystkie zebrane voodoościemy, nierzadko łącznie za ładnych kilka, kilkanaście tysięcy i wymienić np kolumny na lepsze?...

A nieeee, przeciez to by nie miało prawa zagrać bez tych sprzedanych elementów... I potem znowu zaczęłaby się zabawa w dopasowanie właściwych żelków, kabelków i stoliczków, co zaoowocowałoby pewnie zakupem jeszcze droższych od posiadanych wcześniej, bo te tańsze jakoś z tymi nowymi kolumnami nie chcą "zagrać"... :)))

Ciekawie , wróciłem własnie z pracy .Smiem twierdzić , że wzmacniacz którym będe sobie trząsł , i taki który stoi na stoliku hi-end z mega podstawkami antywibracyjnymi i płytą usztywniającą będzie grał tak samo !! ( mówimy teraz o tranzystorze ) . Oczywiście nikt z audiofili nie zrobi testu z zakrytymi oczyma :)

Panowie , kazdy będzie bronił swoich poglądów :)

Prawda jest taka , po 2 latach słuchania na strusie i LS 40 przejscie na Altusy 140 z Technicsem SUV-570 było miłym zaskoczeniem i szokiem , przynajmniej na kilka dni :) Moze mnie wysmiejecie , ale tak było :)

Następna sprawa to snobistyczna cena HIENDOWYCH ELEMENTÓW . Przecież ceny niektórych wzmacniaczy przekraczają grubo pow. 50 tyś. zł. Są tam jakieś specjalne elementy ? których nie kupię samemu ...

Nie sądzę ... Np. wzmacniacze Arcam - niesymetrycznie , w środku wygląda jak płyta główna od telewizora , z przodu plastyk .Ceny pow. 5000 zł . Szału nie ma . Znów płacimy duzo za to aby stać sie audiofilem ?

Można by tak wymieniać w nieskonczoność :

- czy pokój odsłuchowy powinien mieć okno i jakie są załamania fali dzwiękowej w futrynie :)

- czy drzwi są niezbędne :)

- ściany z płyty gipsowej , może drewno lub cegły :)

Ta zabawa mogła by trwać w nieskonczoność , a że ten rynek zbytu żyje będzie trwała i zawsze znajdzie się ktoś kto za kamyki usztywniające zapłaci grube pieniądze.

A ! jeszcze jedno byłem wczoraj na plaży , jest od groma kamieni w róznych kształtach i kolorach :)

dodają taki efekt szumu morza ...

Ja akurat wykożystałem na domek dla ptasznika , ale można nimi też kabla przydusić .

Kto na forum ma najdroższy sprzęt , było już takie zestawienie ? jestem ciekawy .

Pozdrawiam :)

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Gość

(Konto usunięte)

gizmov90, 29 Sie 2008, 17:19

>panie pawle pan laskawie odblokuje kolege.. nie ma z kim pisac o bzdurach.. a taki temat tych

>rozwazan//.

To jest stary wątek i tamtego Pana dawno zablokowałem, za chamstwo oczywiście, ale kiedyś byłem bardziej wrażliwy i oczekiwałem na tym forum merytorycznej dyskusji... naiwny :))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.