Skocz do zawartości
IGNORED

Alternatywa dla Magnat Monitor 1000

patison1988

Rekomendowane odpowiedzi

Innymi słowy rozglądam się za podłogowcami do 1000 pln. Magnaty słyszałem, wywarły na mnie pozytywne wrażenie, oczywiście w porównaniu do drogich jbl'i wypadły gorzej aczkolwiek nie aż tak jak bardzo się tego spodziewałem, co nieco podbudowało mnie. Kolumny mają sie sprawdzać w ciężkiej muzyce, (jeżeli ktoś kojarzy to np. killswitch engage, madball,biohazard itp) i zarazem w lżejszych klimatach- davis, coltrane, herbie. kwota pozostawia do życzenia lecz póki co to jest szczyt możliwości.

Pokój to ok 20 m2.Wolałbym żeby to był sprzęt nowy, i nie DIY.]

A , no i wafle odpadają kompletnie.Nie to brzmienie.

1.Czy w tym przedziale jest coś wartego uwagi ?

2.Do tego chcę podpiąć jakiegoś używanego harman kardona, do 400 pln, czy myślicie żę bedzie dobrze pracować razem ? Czy też jest coś co sprawdzi sie lepiej?

https://www.audiostereo.pl/topic/44171-alternatywa-dla-magnat-monitor-1000/

Polecam przed zakupem zweryfikować Magnaty poprzez porównanie np. z JAMO S718.

Moim skromnym zdaniem - ich charakterystyka będzie pasowała do Twoich preferencji.

Pozdrawiam,

Daniel z FUSIC.PL

Ja bym tak szybko z magnatow nie rezygnował. Ale sprawdź np. takie jak ja posiadam, a mianowicie Quantum 505 to już zupełnie inna liga. Szkoła dzwieku podobna, mocny bas dobrze kontrolowany z świetnym atakiem, czysta góra i masa smaczków w srednicy. Kolumny grają bardzo otwarcie, czysto że tak powiem, ale nie są jaskrawe. Harman to zdecydowanie ciemna strona mocy więc z magnatami powinien się dobrze zgrać. Parametry pracy katalogowe świetne: 160 W rms 300 muzycznej przy pasmie przenoszenia od 22 Hz do 55000 przy wysokiej skuteczności 92 czyli łatwe do naędzenia. Oczywiście parametry parametrami a najważniejsze jest to co słyszymy. U mnie napędzane lampą 25 W na kanał potrafią bez problemu nagłośnić pomieszczenie powyzej 20 m2. Dodam jeszcze, że mój kolega pracujący w salonie audio, krzywiacy się na początku na widok moich Magnatów już się nie krzywi i choc z wielkim trudem ale przyznaje, że system który udało mi się zbudować niewielkim nakładem finansowym gra świetnie, chociaż w salonie by się do tego nie przyznał. Dlatego radzę słuchać, ale sprzętu, a nie nas forumowiczów. Ponieważ za moment zaczną się tu pewnie wypowiadać inni, mówić że można lepiej za te pieniądze itd, a wszystkie te rady niejednokrotnie są wyssane z palca, bo zacna część tego grona nie miała nawet okazji posłuchać Magnatów w dobrej konfiguracji o ile wogule je słuszała.

P.S. Link do jednego ze sklepów w którm można kupić 505- tki w przyzwoitej cenie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szukałem ale nie znalazłem- chciałbym się dowiedziec jaki charakter mają te podłogowce,[heco victa 700] czy sprawdzą się w cięższej muzyce? Jaki jest stosunek ceny do jakości w obydwu modelach?

przy cięższej muzyce magnaty świetnie się spisują, mam wersję 880, na 17m2 w zupełności wystarcza, chociaż przydało by się te 3m2 więcej, co do Heco Victa miał je chyba rafał735 przed tym jak kupił właśnie magnaty 1000, zagadaj do niego, napewno Ci pomoże

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.