Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki gramofon?

guitarmen

Rekomendowane odpowiedzi

Cyba łatwiej będzie jak pytania beziesz stawial ojcu. On pewnie bardziej zorientowany od syna w temacie. Trafo musisz wywalić ,A to czy przewijac , czy nowe z innego , to inna sprawa. Lepiej oddac i poczytać raz jeszcze wpisy powyżej w tym własne. Sam sobie udzieliłes wiele właściwych odpowiedzi.;-)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dostalem igle do niego (zamiennik, jakze inaczej), podlaczam i nadal brumi, po podlaczeniu gnd tez, ale na tyle cicho, ze gdy jest wlaczona jakas plytka, nie sluchac go kompletnie. Pozyczylem pare plytek, obecnie slucham Equinox, faaaaaajnie tylko kurz;) w kazdym razie jak na poczatek to calkiem przyjemnie. (musialem cos napisac, zeby nie bylo, ze kupil debil zepsute, wlasnie, ze dziala:])

Mój gramofon po przeróbkach.Zostały dodane złocone wyjścia stereo i osobno uziemnienie.Warto dorobić gniazdo na lepszą sieciówkę?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Ten sherwood to klon Omnitonica , Relopa i jeszcze tylko dystrybutor wie czego.W sumie sprz`et poprawny ale bardziej DJ ski. Jak pisalem omnitronice miały kiepskie plastikowe kardany ramienia.Ale moze ten produkt na GB jest lepszy .Oby

Witam. Choć dawno się zarejestrowałem, jetem raczej biernym użytkownikiem forum w kwestii wymiany zdań. Raczej "czytaczem" Teraz jednak postanowiłem spytać was o zdanie na temat tego vintage'owego gramofonu? Czy jest warty uwagi? A jeśli tak to do jakiej ceny? Pozdrawiam miłośników winyli.

No, tak. Tak to jest jak się nie spi po nocach tylko siedzi za kompem. Zadałem pytanie dotyczące konkretnego modelu i zapomniałem wkleic linka do niego. A teraz już go nie ma, aukcja się zakończyła czy co, jakoś zniknęła. Za to pytanko zostaje do znawców. Interesuje mnie takie ustrojstwo:

Ukryta Zawartość

Może nie najpiekniejszy ale w końcu chodzi o walory muzyczne. Ciekawa staroć. Do tego człowiek ma też wzmaka od tej serii. Przedewszystkim zachęca cena. Co o tym myslicie?

Drugi który mnie zaciekawił to Fisher.

Ukryta Zawartość

Ten trochę droższy ale i tak do zaakceptowania. No i ładny, choc powiadam, ma to drugorzędne znaczenie dla mnie. Miło jednak mieć coś i dobrego i ładnego :)

Będę wdzięczny za opinie. A jakbyście się nudzili i mieli ochotę popatrzeć i dopomóc to jeszcze parę linków :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Liczę na zrozumienie. Mimo iz przygoda z muzyką moja zaczęła się od gramofonów i przez wiele lat było to jedyne żródło dźwieku dla mnie, nie interesowałem się jeszcze wtedy audiofilskimi zagadnieniami. Potem przyszły czasy kompaktowe i teraz jak pragnę wrócić do winyli których trochę w szafce mam, okazuje się że jestem całkowitym laikiem jesli chodzi o gramofon. Mam co prawda starą Unitrę GS 431 ale nie lubię go, zresztą ma coś zchrzanione z regulacją obrotów, równomiernością i wiem że to nie od paska. Chcę teraz kupić coś z napędem bezpośrednim najlepiej, tyle ze z dobrym silnikiem. Jeszcze raz dziekuję z góry za opinie i sądy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.