Skocz do zawartości
IGNORED

Mitsu HC4900 problem

Bronco

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem ze spowodowaniem pełnej funkcjonalności menu dla cyfrowego sygnału podawanego do projektora - konkretnie - mam nieaktywną funkcję przełączania mięzy trybem normalnym a rozszerzonym (normal/enhanced), który ma wpływ na polepszanie szczegółowości ciemnych fragmentów scen. Projektor połączony kabelkiem HDMI z kompem, gdzie tkwi Asus HD 3870 (przejściówka DVI-HDMI od strony kompa). Tryb ustawiony na clone. Sygnał wysyłany jako 1920:1080/32. Próbowałem zmieniać częstotliwość odświeżania, ale nic nie daje. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. O co może chodzić? Może ktoś wie, co powinienem pogrzebać w ustawieniach karty, żeby sygnał w projektorze był edytowalny w tym zakresie? A może problem tkwi w ustawieniach konkretnych kodeków i trzeba dać sobie spokój z trybem klonowania na rzecz theatre mode i wtedy sygnał będzie przez mitsu należycie rozpoznawany? A może soft w Mitsu spieprzony?

Liczę na jakiekolwiek sugestie.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/44333-mitsu-hc4900-problem/

sprawdz inne sterowniki do k. graficznej.

Rowniez zainstaluj wszystkie programiki ktore sa zawarte w sterownikach.

Sproboj pobawic sie programem power strip. Ale to chyba jest to kart Nvorce takze poszukaj odpowiednika.

Jesli nic nie pomoze to moze cos z grafiką, projektorem, ciezko powiedziec. Raczej stawiam na software.

Moze zmiana windowsa XPVISTA

...no jak widzisz jest duzo opcji.

Problem się rozwiązał. Wystarczyło zmienić przejściówkę DVI-HDMI dołączoną do karty Asus HD 3870 na "no name'a" dokupionego do mojej poprzedniej karty (na radeonie 1600). Ale żeby takie bzdury decydowały o takich funkcjach???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.