Skocz do zawartości
IGNORED

Kryptoreklama i kolesiostwo

dave37

Rekomendowane odpowiedzi

rochu i beco ,

widze ze wam zal dupe sciska,pewnie wychowaliscie sie na jamnikach przywiezionych z austrii i chinski sprzet to dla was zbytek szczescia ,no w koncu nawet wstyd sie do tego przyznac ze jest sie tak naiwnym i kupuje takie dziadostwa ,no coz daliscie sie nabic w butelke ,ten wasz zgniły sprzet nawet nie ma dystrybutorow w Polsce a cała dystrybucja to przemyt i kanaly.Jaja tez macie pewnie skośne i małe jak chinczyki,widocznie takie lubicie.Ot taka kwintesencja prawdy.

Pajace posłuchajcie jeczsce swoich buczacych wynalazkow ,a jak za bardzo buczą to McGyver je wam stuninguje w ramach promocji za darmo.

BRAWO DLA CHINSKICH PSEUDO-IDIOTOW-AUDIOFILOW

tranzystorek, 9 Lip 2008, 00:57

>rochu i beco ,

>widze ze wam zal dupe sciska,pewnie wychowaliscie sie na jamnikach przywiezionych z austrii i

>chinski sprzet to dla was zbytek szczescia ,no w koncu nawet wstyd sie do tego przyznac ze jest sie

>tak naiwnym i kupuje takie dziadostwa ,no coz daliscie sie nabic w butelke ,ten wasz zgniły sprzet

>nawet nie ma dystrybutorow w Polsce a cała dystrybucja to przemyt i kanaly.Jaja tez macie pewnie

>skośne i małe jak chinczyki,widocznie takie lubicie.Ot taka kwintesencja prawdy.

>Pajace posłuchajcie jeczsce swoich buczacych wynalazkow ,a jak za bardzo buczą to McGyver je wam

>stuninguje w ramach promocji za darmo.

>BRAWO DLA CHINSKICH PSEUDO-IDIOTOW-AUDIOFILOW

szkoda jakże ciekawa dyskusja... :(

niestety chyba więcej jest postów z komentarzami i leczeniem kompleksów...

niż z informacjami... :-(((

chm...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Słucham tylko muzyki.

Gość rochu

(Konto usunięte)

tranzystorek>

Widzisz dziecko, gdybys bardziej przyłozył się do lektury forum, wiedziałbyś że wobec chińskich produktów jestem powściągliwy. Wiedziałbys także że nie mam (i nie miałem nigdy żadnego chińskiego klocka w moim systemie audio).

Jeżeli chcesz wiedzieć tego SET-a na 300B mam jako następce Audiomatusa AM250, który to z kolei zastapił Jadisa Orchestrę a ten z kolei zmienił Amplifona WT40.

Wszystkie klocki kupiłem w kraju od producenta lub OFICJALNEGO dystrybutora z fakturą - jeżeli jesteś misiu ciekaw.

Może to trafi pod tą warstwe krzemu albo i nie. Jest mi to obojętne.

Prymitywizm Twojego myślenia i zachowania wystawia i tak najlepszą ocenę Twojej osoby.

Myślę, że czas odpuścić...I tak się nie zgodzi na porównawcze odsłuchy, kultury też się nie nauczy, a w ten sposób go tylko karmimy, i co z przykrością muszę stwierdzić sam również czynię.

Pozdrawiam

rochu

nie czytam i nie analizuje wpisow tak jak Ty

mialem zarowno Jadisa Orchestre z lampami EI EL34 naprawde zacny wzmak bardzo przejrzysty jak na EL34 ,ale jakos sie znudził i transformator sieciowy strasznie buczał.Po roku go sprzedałem ,wczesniej tez był WT 40 po mojej małej nierwielkiej modyfikacji sie odmulił i nabrał zycia,jedyna jego porazka to to ze mozna sie było ugotowac w cieplejsze dni po jego dłuzszym sluchaniu.Accu mimo ze 211 to jednak zostawia daleko w tyle te wzmaki nie mowiac juz o komforcie uzytkowania,zero przydzwieku i buczenia transformatorow.Thiele mimo ze niektorzy mowia ze mało niskiego basu w maych pomieszczenaich sprawuja sie rewelacyjnie.POLECAM

BECO,troche kultury,stawiając ten watek nie chciałem,zeby tacy jak Ty kogoś obrazali.A moze masz jakieś kompleksy?Odnoszac sie do opini tranzystorka to podobnie uwazam(odsluchiwalem ok 10 chinoli ostatnio i zaden nie zagral nawet poprawnie(bułowaty bas to najwieksza bolaczka tych lamp).Chociaz moj koles był zachwycony(jarał się srednimi tonami,gdzie np mój Sfinx niszczył te z lampy)Rózne sa gusta,dla mnie liczy sie to co mi sie podoba anie kowalskiemu czy nowakowi i opinia na temat chinskich lamp jest moja subiektywną.Dla mnie badziew dla innego super hifi.Jak mi sie uda to dołacze fotki Revlyona i antique soun d lab z odsłuchów,ktore zakonczyły sie klapą...

Może zanim cokolwiek napiszesz przeczytaj uważnie kto zaczął sypać inwektywami...poza tym prawo do subiektywnej oceny należy się każdemu, a uwagę zwracasz akurat mi bo staż forumowy mam mały? Może merytorycznie - wymień te 10 chinoli, które słyszałeś - czytający ten wątek wreszcie trochę konkretów dostaną.

Kupiłem ostatnio nowiutkiego chinola MA xd-se na KT88. Gra bez modyfikacji. Wyniósł mnie niecałe 2k pln. Dowiedziałem się o tym chińskim "badziewiu" z tego forum i to był mój najlepszy wybór od 5 lat. Ludzie posłuchajcie, a potem plujcie!!! Wiadomo, kto ma krella czy accu tym się nie zachwyci, ale wierzcie mi Music Angel zjada każdego tranzystora, za którego nie zapłaciliście pięciocyfrowej kwoty.

Wpisy typu "słuchałem i jest to chłam" albo 'chińskie gówno" piszą albo desperaci, dla których logo określa byt, albo po prostu kłamcy, którzy w ogóle tego nie słuchali.

Wymieniam:Dwa najtansze xindaki(chyba mt-1,mt-3) 2 Antique Sound Lab(jakis model z 1 w nazwie i model 15)Revlyon(nie znam nazwy,waski a długi z dwoma trafami ukrytumi pod jedna obudową)Music Angel (800 i cos tam w dalej)Xiaoxengxing czy jakos tam i jakis Dls Labs.Kazdy grał tak samo(a mam bardzo przezroczysty system) a lampy zastosowane w nich to byly z tych mniejszych(bodajze jakies 34 i 84)tylko MA mial jakies wieksze bańki.I na tej podstawie wygłaszam opinie i wiem ze narazam sie paru kolesiom z tego forum bo jedni to sprowadzaja i maja z tego niezłe siano a inni modyfikuja zeby to jakos zagrało(tez maja z tego siano)Sam byłem łapany jak jelen przez jednego z nich ale całe szczescie ze nie kupiłem w ciemno tylko odsłuchałem pare dni lampe ktora nieopatrznie kupil moj kumpel(teraz sobie pluje w brode hehe,skapował sie ze za lmpe trza dac ponad 5 tys zeby to grało

"Chiński badziew" czyli np. kolumny Ushera grają naprawdę z klasą i droższe urządzenia mają problemy aby dorównać im dźwiękiem jak i wyglądem. Co prawda dokładnie pochodzą z Tajwanu, ale w niczym im to nie przeszkadza. Dlatego wg. mnie Tranzystorek trochę przesadza z tą niechęcią do rynku azjatyckiego, jednak najlepiej będzie jeśli jeszcze raz zweryfikuje swe poglądy na odsłuchach. Ja się na to pisze w celach edukacyjnych.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Co innego uznane firmy jak Usher,które istnieja od kilkunastu lat a co innego "nonejmy"Takich firm w chinach jest kilkaset!!!Zapewne czesc jest nawet niezla ale reszta produkowane przez chinoli stojacych po kostki w błocie pracujacych za przysłowiowa miske ryzu

Ja bym wolał posłuchać bo jeszcze nie miałem okazji, na co stać music angela. Przecież zainteresowanie nie bierze się z niczego, tylko jest czymś podparte. Tak samo Xindak przecież nie jest wzięty z przysłowiowej dupy.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

tranzystorek...siedze juz tzreci miesiac w chinach.Byc moze chinczycy mieli cie za agenta z sijajej to i poprowadzili cie do fabryki jedwabiu, a ty skumales ze to fabryka wzmacniaczy.Oni tak maja .Musisz byc wysoki i gruby- z duzym brzuchem, wiec hamerykanin.A wiec glupi.wiele nie pomylili sie.

ageneralnie panowie wasza glupota i pojecie o chinach da sie stwierzdic jednym.Nawet idiota nie wie ze jest idiota.Te blota i kostki to macie z filmow.Da bog zeby zaklady w polsce wygladaly tak jak w chinach i mialy taki sprzet.A ze u nas jest dziadostwo chinskie -to proste.Przyjedzza POlak i mowie potzrebuje zarowke na 2 godziny swiecenia.I chinczycy to potrafia zrobic .a kto to jeszce umie.A u siebie stosuja NAJLEPSZE.Uczcie sie panowiea nie pociskajcie pier**l.Taki sprzet -jakie pieniadze.

O jej, taka fajna rozmowa a mnie tu nie było! W oczy rzuca mi się człowiek o nicku tranzystorek. Mam takie szczere, pozbawione podtekstu pytanie: Co to za debil?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Muls,gówno wiesz o chinach w takim razie,obok supernowoczesnych fabryk sa takze te przysłowiowe stojace w błocie a tak naprawde mieszczace sie w roznej wielkosci halach czy wrecz barakch w ktorych zółtki w uragajacych warunkach produkuja rozny shit marnej jakości.marnej jakosci bo marnie zmontowany i to z najtanszych czesci.Z gówna bata nie ukrecisz

Panowie

zanim skompletowałem swój obecny sprzęt mialem okazje posłuchac, ASL 1003,Yaquin 300b,music angel xd 800 na kt 88,mingda 34 ab i jeszcze inne podobne wynalazki.Zadnego z nich nie zatrzymał bym u siebie nawet na chwile,kazdy z nich oferował bułowate brzmienie i jedyne co moglo przyciagnac to wyglad obudowy ,która niestety była w wiekszosci przypadkow tandetnie zrobiona.(była pare lat temu firma Dared ktora sie bardzo szybko wysypała na Polskim rynku-notabene obudowy z MDFu lakierowanego...)

Dziwie sie skoro jak niektorzy tutaj twierdzą o wysokim poziomie owych urządzen -to dlaczego w Polsce jak dotąd nie ma oficjalnego dystrybutora tago chłamu,dolar jest tani wiec biznes powinien sie nieżle krecić skoro za 2 tys.zł mozna kupic błyszczace cacuszko i czesto nawet z pilotem!!

Jak na razie to istnieje import walizkowy albo na tzw "zamówienie".

Chcialbym widzieć mine kolesia który kupi owy błyszczący rodem z jarmarku wzmak i dostanie gwarancje na tzw. gębe...Co zrobi gdy cacuszko sie zepsuje? gdzie go naprawi i kto go naprawi ?A wszystkie te urzadzenia sprowadzane z Zółtkowa są niestety bardzo awaryjne i nie maja powtarzalnosci parametrów.Do kogo owy koleś sie uda na naprawe i komu sie poskarży? Nie mowiąc juz jak wzmacniacz mu sie nie "spodoba dżwiękowo" ,pewnie sprzeda go z wielką trudnością za połowe kwoty ,albo i taniej.Była kiedys jakas Mingda na allegro Full wypas z pilotem na KT90.Z ciekawosci obserwowałem aukcje przez prawie 2 miesiace koleś zjeżdzał z ceną, podobno we Francji dał za niego przeliczając na zlotówki jakies 7 tys.zł.PO dwoch miesiacach oferował go z dwoma kompletami lamp iznalazł sie szczęśliwy nabywca na 1,5 roczny wzmacniacz placąc za niego 2800 zł.

Gratulacje dla naiwnych nabywcow ....

Wszystki lampowce których słuchałem miały dosc duzy słyszalny przydzwiek sieciowy w kolumnach ,a transformatory sieciowe też niezle buczały co przy cichym słuchaniu wieczorem jest wielką bolączką.

dawe wlasnie siedzie w chonskim Ofiss i staram sie zrozumiec takich idiotow jak ty.Takie fabryki som tu tez a nawet gorsze bo tak jest na calym swiecie.Ale mysle ze nie to jest temat dla ciebie.

ale generalnie dobrze jest miec tanio i dobrze?No wiec chinczyki jeszce na to nie wpadli i pieprza wszystko jak leci.No fajni jestecie.Ale ze jutro wracam to mi sie ju znie chce z durniami al atranzystorek ..Mysle ze tranzystorek uruchomil wlasny wzmacniacz w garazu i te chinckie mu przeszkadzahja z uwagi na bulowatosc.

muls

a Ty to starszny pajac jestes!

wolisz kupic chlam i go poprawiac...no cóz debilowi takiemu jak ty zawsze cosc taniego wcisna zeby zaplacił cieszył sie jak dziecko a pozniej poprawiał.Pewnie chinskie szroty ci nie schodza i zalegają magazyn.

Popatrz pajacu kim jest zwykły obywatel w chinach.Nikim !! pewnie tobie jak i wiekszosci zóltkow zamkneli gebe na kłodke

dave37

>Muls,gówno wiesz o chinach

Obawiam się że taka wypowiedź dotyczy własnie ciebie, jedyne czego w tym temacie doświadczyłeś to fotki w internecie. Gdybyś zobaczył obecne Chiny on-line z opluwanymi tu i ówdzie lokalnymi wyrobami przemysłu motoryzacyjnego, zdrowo by ci szczęka w dół oparła. Ale jak zwykle, jaki człowiek takie doświadczenie.

Poza tym twoje wypowiedzi z wyrwanymi z kontekstu fragmentami a noszące wybitne ślady ociężałości umysłowej, dodatkowo przepełnione po uszy chłamem rodem z medialnej papki (miały za cel trafić do idioty, no i trafiły)powodują, że czytanie tego co piszesz jest niezbyt przyjemne. zastanów się nad tym i wyciąg wnioski. Pozdrowienia gagacek.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.