Skocz do zawartości
IGNORED

TOSHIBA HD DVD HD-E1

Nubira2cdx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nie jestem bardzo biegły w materii HD DVD i Blu-ray.

Dlatego ośmielam się zapytać, czy wyżej wymieniony odtwarzacz potrafi "przeskalować" czyste DVD do formatu full HD ?

Dysponuję TV Samsung full HD i filmy z kamery full HD Sony są OK, a chciałbym "stare" DVD oglądać NA CAŁYM ekranie,

bez obniżenia jakości obrazu.

Pozdrawiam.

P.S.Jeśli niepotrzebnie zaśmieciłem Forum; Mea culpa.

https://www.audiostereo.pl/topic/44396-toshiba-hd-dvd-hd-e1/

Raczej tylko do 1080i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Full HD (1080p) jest dostępne w modelu XE1 tyle że on jest trochę droższy

Ukryta Zawartość

Polskiej wersji strony nie znalazłem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1920x1080 i to tez fullhd, tylko z przeplotem , obraz bedzie b dobry bo z 1080i na 1080p przeskaluje ci samsung, smiało miałem takie zestawienie i filmy dvd dobrze nagrane były bardzo zblizone jakoscia do tych hd

powodzenia

pozdr

Kup zwykły odtwarzacz DVD ze skalerem np. Pioneer DV-600 ok. 700, przeskalowuje obraz DVD do 1080p ale tylko po HDMI, a HD-DVD no cóż nie warto chociażby z powodu porażki tego formatu i zwycięstwa BR. Filmów już w tym formacie nie uświadczysz, a bardzo szkoda bo moim skromnym zdaniem był to lepszy format pod wieloma względami, ale cóż wygrała pojemność.

toshiba do wziecia za 500 pln a skaler w pionierze nie ma porównania, skaler jest lepszy niz w denonie 1940, wiem bo porównywałem oba , a filmów hd dvdv jest mnóstwo do kupienia i to za smieszne pireniadze srednio 30-40 PLN z wysyłka ze stanów niemiec czy angli

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.