Skocz do zawartości
IGNORED

dali ikon6 + denon pma 1500

Leniuch77

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem słuchałem.

DCD 1500 z moim zestawem w pierwszej chwili bardzo pozytywnie po chwili gorzej bardzo dużo zależy od CD i tego jak został zrealizowany, daje to ogólnie bardzo skrajne odczucia.

Dla porównania podłączyliśmy USHER CD-1 zagrał naprawdę przyjemnym dźwiękiem i bardzo przestrzennie. Jest to jednak sprzęt demo sklepu, w niedługim czasie mają sprowadzić USHER CD-7 ciekawi mnie czy nowszy usher znaczy lepszy? Na CD1 widnieje jakaś stara metka z 2890 i w necie coś ich nie widać, CD7 widziałem taniej

Chodzi mi też po głowie wypożyczenie AUDIONEMESIS DC-1 z Voxal Łódz pojawia się pytanie można im zaufać nie robią problemów ze zwrotami na przykład. I czego można użyć jako napęd.

Teoretycznie wszystkiego co ma wyjscie koaksjalne, więc nawet DVD się nada o ile takowe wyjscie posiada. Jednak im lepszy napęd tym lepsze efekty uzyskasz. O problemach ze zwrotem gotówki nie słyszałem, ale też większość raczej już go sobie zostawia o ile wpasuje się w system. Dzwięk bardziej analogowy, muzykalniejszy przez co kiepskie realizacje nie walą po uszach, ale gra głównie średnicą więc co do Twoich prerferencji w górze, może być jej za mało.. Co do DCD-1500 to niestety, ale jest on bardzo przeźroczysty i źle nagrane płyty będą brzmiały po prostu źle tym bardziej przy reszcie elektroniki jaka posiadasz. Nie jest to typ odtwarzacza tuszujący kiepską jakość materiałów. Nie napisałeś natomiast czy posiadasz, posiadałeś jakiś CD do tej pory? I jeszcze raz powtórze posłuchaj Xindaka 06 moze Ci się spodobać.

Do tej pory użytkuje nada 510 zacny mocno już wysłużony sprzęt. Xindaka 06 z tym mogę mieć problem nie ma pod ręką, ale postaram się posłuchać. Wypróbuje AudioNemesis DC-1 właśnie z jakimś DVD z braku innego napędu może mi się spodoba, sprzedawca namawia na wersje po upgrade jako zdecydowanie lepszą ale i droższą

Bierz z upgrade, siła sygnału w końcu jak z normalnego klocka, a nie zaniżona przez co trzeba było mocno podkręcać gałkę głośności. Poprawie uległy też pozostałe aspekty brzmienia jak chociażby rozdzielczość. Pozdrawiam i miłej zabawy przy odsłuchach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.