Skocz do zawartości
IGNORED

April Music DAC (Stello)

TomekMad

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mial ktos moze do czynienia z produktami April Music? Chodzi mi o przetworniki D/A - DA100, DA100 Signature oraz DA220 MKII. Ze wskazaniem na ten ostatni. W forach zachodnich bardzo je chwala. Czy mozna je gdzies posluchac w Polsce?.

https://www.audiostereo.pl/topic/44443-april-music-dac-stello/
  • 6 miesięcy później...

Używam DA100 dopiero od ponad 3 tygodni. Pomimo, że wątek został założony dość dawno, to może się poniższa opinia komuś przyda.

DAC bardzo szczegółowy, nie ociepla dźwięku, ale też nie można powiedzieć, że jest bardzo sterylny - raczej neutralny. W połączeniu ze wzmacniaczem słuchawkowym Darkvoice 332 + HD650 słucha mi się go bardzo przyjemnie, szczególnie płyt XRCD (polecam Sarę K. - "HELL OR HIGH WATER" wytwórni Stockfish). Dopiero wówczas pokazuje całą swoją klasę. Na płytach nagranych niezbyt starannie niestety, ale słychać wszystkie niedoróbki.

Nie mam porównania do innych DAC-ów tej klasy. Mój poprzedni DAC, Audio Alchemy Dac In The Box, to nie ta liga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.