Skocz do zawartości
IGNORED

eposy m22 i nad 355 BEE

konrad1966

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie gram na zestawie M22 + C352.

Przypuszczam, że 355 wiele się nie różni (pewnie jest lepszy, ale nie o klasę).

Takie zestawienie można traktować jako przejściowe i niskobudżetowe (cena używanego C352 to ok 1200 PLN).

Ten wzmacniacz gra poprawnie, ale czegoś brakuje - nie potrafi uwolnić pełnego potencjału tych głośników. Jak usłyszałem te głośniki ze wzmacniaczem Darka Kuleszy (Qaudio), nick darkul to odechciało mi się siłuchać NAD'a. Okazał się dość bezbarwny. Fakt to kilkukrotna różnica budżetu, ale jak się usłyszało to nie ma już odwrotu. Barwa, przestrzeń, energia, płynność - czuć moc. NAD przy tym to trochę takie pitu pitu (przy mniejszych głośnikach pewnie się lepiej sprawdzi).

Co do źródła (542) to nie słyszałem, choć rozważałem zakup i w związku z tym poszperałem w sieci.

Z tego co wyczytałem to oba urządzenia mają podobne cechy brzmieniowe, które w zestawieniu tylko ulegają wzmocnieniu. Aby wydobyć potencjał z C352 potrzebne jest muzykalne źródło.

M22 to wymagające kolumny. Muszą dostać mocnego pieca (i nie o same Waty chodzi).

Bawiąc się w DIY spłodziłem m.in. Symasyma, o którym można przeczytać raczej same pochwały. Nie mówiąc już o tym jak bardzo pozytywnie oceniana jest jego zdolność do pociągnięcia wymagających kolumn. W mojej ocenie Eposy M22 są dla niego zbyt trudne. Nie daje rady przez co dźwięk jest płaski, łupiący na basie, z dość ograniczoną przestrzenią.

O dziwo Eposy fajnie grają z Myryadem (nie tylko moja opinia - poszukaj na forum) i powiem szczerze, że mając końcówkę MA-120 poszukuje MA-240. Moja rada: spróbuj czegoś używanego, a zmieścisz się zarówno w budżecie, jak i wskoczysz o klasę wyżej w brzmieniu.

Słuchając rozumu....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.