Skocz do zawartości
IGNORED

jeden monitor i dwa urzadzenia

lenar_87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie i Panie,

mam nastepujacy problem - mianowicie niedawno kupilem konsole XBOX (wersja premium bez hdmi) i chcialbym ja podlaczyc pod moj 19" LCD Gateway'a. Monitor ma wejscia DVI i VGA aktualnie komp jest podlaczony pod VGA i wszystko gra. Kupilem kabel DVI-DVI i chcialem kompa wlasnie poprzez ten kabelek podlaczyc ale niestety funkcja auto (majaca za zadanie dopasowywwanie rozdzielczosci kompa do ekranu) w dvi nie dziala i przy ekranie logowania (ktory ma niska rozdzielczosc) robi sie sieczka, po wejsciu w wygaszacz ekranu nie chce juz zobaczyc sygnalu, a podczas "czarnych biosowych ekranow" przed ladowaniem windowsa ekran rowniez nie widzi sygnalu. Jedynym momentem kiedy ekran widzi kompa przez dvi to wtedy kiedy system jest juz zaladowany ja jestem zalogowany na swoje konto. Zamowilem juz kabelek do Xboxa na vga i chinche stereo i teraz moje pytanie.

czy mozna jakos podlaczyc zarowno kompa jak i konsole jednoczesnie (jest taki guziczek input gdzie wybiera sie wejscie z ktorego monitor ma wyswietlac obraz)? moze przez taka przejsciowke np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) hmm??

Prosze o pomoc.

Dzieki,

Jedrek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/44602-jeden-monitor-i-dwa-urzadzenia/

odkrywam kolejne arkana zlacz dvi i dla uzupelnienia obrazu mojego problemu

w monitorze mam dvi-d (dual link) 24 + 1 pin

a w karcie mam dvi-i (dual link) 24 + 5 pin

mam nadzieje ze ktos sie nade mna zlituje i mi odpowie jak to podlaczyc (jakim kablem)...

DVI-I jest najbardziej uniwersalne, bo działa zarówno z DVI-A jaki i DVI-D czyli IMO powinieneś kupić kabel DVI-DVI DVI-D 24+1 z obu stron. Byc moze to 18+1 (digital single link) jest przyczyną problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.