Skocz do zawartości
IGNORED

Alabaster

Mik

Rekomendowane odpowiedzi

od paru dni, dzieki uprzejmosci kolegi ArtiQa, mam okazje testowac u siebie wzmacniacz Sonneteer Alabaster. musze przyznac, ze jestem pod niemalym wrazeniem jego mozliwosci. wprowadzil do mojego systemu sporo ozywienia, dzwiek stal sie bardziej przejrzysty, poprawila sie mikrodynamika i znacznie poprawily sie wysokie tony. w zasadzie moglbym nie miec zastrzezen, ale... ;-)

jedyne do czego moge sie przyczepic po paru dniach sluchania, to nieco jakby "suche" wysokie tony. o ile ogolnie obecnego brzmienia zestawu nie okreslilbym jako chlodne, to w odniesieniu do wysokich tonow tak. byc moze jest to cecha kolumn - AP Tempo 3 - ktore, podobnie jak wzmacniacz, sa raczej neutralne i przejrzyste.

widze dwie mozliwosci, aby osiagnac dzwiek, ktory bedzie mi jeszcze bardziej odpowiadal.

inny wzmacniacz, o bardzo zblizonym brzmieniu, ale minimalnie cieplejszy - myslalem o Creeku Destiny, moze Baltlabie, Exposure, moze Krell 300i? cos jeszcze?

drugie wyjscie to nieco cieplejsze kolumny, ale tu moglby sie pojawic problem z moca Alabastra. ma tylko 55W / 8Ohm i podejrzewam, ze moglby miec sporo problemow z takimi, dajmy na to, Dynkami. moze Proac?

a moze pokombinowac z kablami? z glosnikowych jestem bardzo zadowolony, ale moze IC?

aha, jakby ktos widzial Alabastra gdzies w ogloszeniach to prosze o priva ;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/44864-alabaster/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.