Skocz do zawartości
IGNORED

Piękne kable...

VoiceKraft

Rekomendowane odpowiedzi

marny los egzystencji tego co nie poszukuje doskonalosci ducha swego... marny w lozku w zyciu pracy ten co nie widzi smaku kolaczy jeno nazera swoj bandzioch pusty jak by mial zezarl by i trzy kapusty. tak wiec panowie kabli srabli dziewic i wina i nic mnie przed zyciem o nic nie zatrzyma.

chce przezywac spektakle muzyki i zkabelkami te fiki miki... tej dolu daje ten nieco gory a ajk nie slysza te marne wsiory to niech kapuste w bandzioch napchaja i tak do niczego sie nie nadaja. duch poety nie nawiedza..

>Chyba tak bardzo nie lubicie Pawła, bo kiedyś był taki sam jak WY.

Matko Boska, wiesz coś więcej o tym? Co się potem stało? Udaru mózgu dostał, czy wypadek jakiś? No straszne nieszczęście. A wyglądało że to tak od urodzenia.

Gość

(Konto usunięte)

paul_67, 26 Sie 2008, 14:42

>rbej'

>Po co ja mam Ci cokolwiek udawadniać?

Standard :))

Ale właśnie dlatego audiofilia jest w tej samej przegródce do astrologia... Oni też nie muszą niczego udowadniać i co z tego, że oświeceni ludzie się z nich nabijają ? ;)

A macie swoje Wylatowo ?

Panowie zróbmy jakąś ustawkę na polu. Audiofile ze swoimi kablami, a ci głusi xxxfile z bibliami, lalkami czy kto z czym tam chce. Pomysł zabawny i bliski dna - wiem, ale jaki inaczej nazwać te sytuacje? Może się wtedy wyjaśni...

Ku ścisłości. Kabel grany w systemie tydzień, pomaga zabrzmieć lepiej systemowi niż na początku wpięcia. Nie słyszę prawie żadnej różnicy między kablami zasilającymi różnych producentów, ale między sieciówką zrobioną z dobrego kabla, na porządnych wtykach zwykłym kablem dorzuconym do np. odtwarzacz C - słyszę. Różnice między kablami głośnikowymi i interkonektami to bardzo często różnice na poziomie percepcji, zmiany tła itp - nie wpływające na odbiór muzyki. Takie rzeczy są dla ludzi którzy puszczają sobie nagrany dźwięk dzwonu katedry gdzieś na południu Francji i wsłuchują sie czy słychać jaka gruba lina, albo ilu ludzi wprawiło ten dzwon w ruch. Wierzę w stabilną podstawę pod gramofon, CD ,dobre podstawki pod monitory i ewentualnie jakieś ustroje. Nie wierzę w gadżety typu podstawki do kabli, płytki pod sprzęt lub głośniki, demagnetyzery, płyny, sprężyny, kule, gumy i inne

zwisu123, 26 Sie 2008, 14:51

>Panowie zróbmy jakąś ustawkę na polu..

Yo, dobry pomysł, na forum to krew się leje,

a jakby towarzystwo się spotkało w realu, to

cze...eśc zdzichu jestem, no bo wiesz, mi się wydaje że można sprawdzić...

w sumie to ładnie gra...

...fajny sprzęt

>ewentualnie jakieś ustroje.

Dobre :D Tak, brawo. Kabelek i podstawki mają większy wpływ na dźwięk niż akustyka pokoju.

Ale prawdziwy audiofil siedzi w kabelkach. Nie zajmuje się takimi "pierdołami" jak umeblowanie pokoju itd. Jak audiofilowi coś nie gra to sobie to kabelkiem skoryguje. A jak pokój ma akustykę kibla, to co z tego... Przecież ściany nie grają...

Nie będę zastawiał pokoju gąbkami - to rozumiem jako ustroje. Nie mam pokoju odsłuchowego-sprzęt gra w pokoju użytkowym. jozefkania masz pokój odsłuchowy, zaadoptowany itp-gratuluję!

A poza tym uważam że robienie studia w domu nie zawsze wychodzi na dobre dla brzmienia...

No ale co kto lubi.

>A poza tym uważam że robienie studia w domu nie zawsze wychodzi na dobre dla brzmienia...

zadbanie o akustykę pokoju nie znaczy wytłumienie go i zrobienie komory bezechowej, bo wtedy to faktycznie kaszana.

ustawienie pokoju to podstawa, jeszcze jest tak że niektóre pokoje to samograje, a do niektórych to niewarto lepszego sprzętu kupować bo i tak nic nie zagra lepiej niż u kogoś innego stara Diora.

Przynajmniej w kwestji niskich bo ze średnicą i wysokimi to sobie można w każdym poradzić.

gizmov90, 26 Sie 2008, 15:09

>nie trzeba robic studia. wystarczy wiedza wiedza wiedza i przy remoncie mozna wszystko tak schowac

>i zaadoptowac osiagajac stan muzycznej nirvany...

W przypadku zmiany akustyki różnice są typu - niebo a Ziemia. Bardzo łatwo to można zauważyć, bo np. inaczej brzmią znane głosy domowników w takim pomieszczeniu.

A nawet studio - czy nie takich warunków oczekuje audiofil ?

Czy słuchasz muzyki (jesteś audiofilem) dla siebie czy tylko na pokaz przed znajomymi ?

A znajomi i tak są głusi i nawet nie usłyszą, jak podłączysz głośniki w przeciwfazie.

>wykluczam tu paranije typy kibel stodola

uważam że stodoła byłaby świetna, duży metraż, nieregularne ściany jakieś legary na suficie, a ilością siana można byłoby regulować wytłumienie i pogłos. Serio uważam że zagrało by lepiej niż w tych niktórych wymuskanych pustych pokokojach z gładkimi ścianami.

Nie mówie że nie zaga totalnie ale w małym pokoju niskie (jeżeli na to się nastawiamy) nie otworzą sie tak jak w dużym (sam mam z tym problem na 18m2) można wywalić kupę kasy na wzmak który będzie dawał silny i kontolowany bas pułapki basowe etc, a kto inny za 1/5 ceny osiągnie lepsze efekty ze startu bo ma duży pokój o "złotych" proporcjach.

Natomiast na monitorach, uważam żaden problem osiągnąć max ich możliwości.

gizmov90, 26 Sie 2008, 15:26

>audiofil to idiota i zboczeniec tak jak pedofil zoofil i inny fil i filia.. dla mnie liczy sie

>muzyka jestem meloman a sprzet to narzedzie a nie cel sam w sobie. znam idiotow co maja dwie plyty

>sample i ciagle cos testuja. ja testowalem kupilem slucham uzywam jak zmienie to caly system za

>jakis czas. zapewniam ze madrze go zklecilem a i dlugo oszczedzalem sobie innych przyjemnosci by moc

>wreszczie posiasc demona predkosci wyrafinowania i warzenia kazdego dzwieku w kategorii absurdu.

>piekna utopia nie majaca konca aczkolwiek posiadajaca cel. emocje jakie niesie muzyka to tyle i az

>tak wiele... precz z audiofilem i innym swirem

szkoda słów chłopie na dyskusje z tobą, masz własny świat

I po co w ogóle się wypowiadać - wszyscy wiedzą lepiej:)

Ustrój akustyczny to dla mnie gąbki - meble, kwiatki i zasłony może i też choć tak ich nie nazywałem.

Słucham muzyki-właśnie muzyki!!!

Słucham czasem sam, często z kimś - nie jestem samotnikiem schowanym w pokoju pełnym audio gratów i gąbek właśnie. Jestem otwarty na ludzi...Czego i wam życzę :)

>szkoda słów chłopie na dyskusje z tobą, masz własny świat

hm...ciekawe, sav wg mnie gizmov stoi bardzo blisko Twoich poglądów.

gizmov zarzuci coś bardziej nie wprost, ale stoicie po tej stronie barykady

zwisu123, 26 Sie 2008, 15:32

>I po co w ogóle się wypowiadać - wszyscy wiedzą lepiej:)

>Ustrój akustyczny to dla mnie gąbki - meble, kwiatki i zasłony może i też choć tak ich nie

>nazywałem.

>Słucham muzyki-właśnie muzyki!!!

>Słucham czasem sam, często z kimś - nie jestem samotnikiem schowanym w pokoju pełnym audio gratów i

>gąbek właśnie. Jestem otwarty na ludzi...Czego i wam życzę :)

zwisu123 poważnie mówię. Podłącz kolumny w przeciwfazie. Założe się nikt oprócz Ciebie nie zauważy (nie usłyszy) różnicy. Więc po co się przejmować tym, co o umeblowaniu i o ustrojach sądzą znajomi ?

Oni są (przepraszam) głusi. Ty nie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.