Skocz do zawartości
IGNORED

Dolby TrueHD i DTS HD Master Audio!!!

kek

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam wzmacniacz Yamaha rxv659.Planuje zakup odtwarzacza Blu-ray. Z racji tego, ze wzmacniacz nie posiada dekoderow HD, chce kupic taki odt, ktory je ma np. Panasonic BD-50.

Mam jedno pytanie.Czy podlaczajac odtwarzacz przez analog out 5.1, rozkodowany w odtwarzaczu sygnal zostanie przekazany do wzmacniacza w jakosci HD( mam na mysli zachowanie wysokiego bitrate)?

Z gory dziekuje za pomoc!

https://www.audiostereo.pl/topic/45155-dolby-truehd-i-dts-hd-master-audio/

oczywiscie jes to jeden z pierwszych playerkow ktory ma takie mozliwosci jest tylko jeden problem

panas db50 ma bardzo dobre brzmienie ale po cyfrowym laczu HDMI np gdy dekoduje na pokladzie do pcm i wysyla do ampli z hdmi lub gdy wysyla bitsream i ampli zajmuj sie dekodowaniem

lecz dzwiek przez lacza analogowe jest w tym playerku ponoc kiepskiej jakosci !! czyli przetworniki cyfrowo analogowe sa badziewne !

nie chce zapeszac ale doczytalem sie tych informacji na zagranicznych forach sam o maly wlos bym go kupil i chyba kupie tylko ja bede laczyl przez hdmi 1,2 i bedzie mi dekodowal do pcm

nic na tym nie strace ale po analogu jest kiepsciutko ponoc !

ja jeszcze miesiac odczekam i moze kupie db55 lub sony 550 narazie czekam na jakies konkretniejsze info !

Dziękuje za odpowiedz. Na dzień dzisiejszy wstrzymam się kupnem odt. Zastanawiam sie od jakiegoś czasu nad wymianą wzmacniacza więc chyba wygrzebie oszczędności i kupie Yamaha 763 i do tego dobiorę odtwarzacz.

Pozdrawiam serdecznie!

proponuje cos rxv2700 lub rxv1800 ten pierwszy starszy jednak brzmieniem góruje na nowszym rxv1800

niema kodeków hd ale ma pelna obsluge hdmi 1.2 i i 3 wejscia hdmi z obsluga pcm multichanell

takze kazdy nowoczesny blu ray moze wysylac do niego bezstratne formaty rozkompresowane w odtwarzaczu ! i tu masz pelna i taka sama jakosc jak dekoding w ampli !

yamaha ma to do siebie ze im nowsze klcki tym wiecej bajerow a przeklada sie to niestety na jakosci ! całoksztalt !

proponuje RXV2700 plus np panasonic blu ray db50 i dvd s2700 i masz naprawde kino pełną parą !

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedz niestety obawiam się że Yamaha 2700 jest poza moim zasięgiem finansowym:-(. Zastanawiam się nad onkyo 805 wczoraj znalazłem ten AV za ok2000zł (sprowadzany z UK)

Czy jest to dobra propozycja?

Od zawsze używałem Yamahy ale ze tą cenę jestem gotów zdradzić!

nie mialem stycznosci z tym sprzetem ale 805 ponoc sobie chwala jednak mnie ta marka nie przekonuje w kinie jednak yamaha góruje sprzet z tradycja kinową hehe

osobiscie wolalbym dolozyc z 2

3 stowki i poszukac uzywanej 2700

takze na to pytanie ci konkretnie nie odpowiem popytaj uzytkownikow onkyo chociaz kazdy zyd chwali swoje i bedzie zachwalał onkyo ponad niebiosa :)

ja wiem jedno umnie klocek tej marki nie stanie nigdy na półkach ze sprzętem

Gość ata77

(Konto usunięte)

Nie jestem uzytkownikiem onkyo ale mialem przyjemnosc sluchac jak pracuje w kinie. Ciezko bedzie ci w cenie tych klockow zastapic konkurencja ten efekt. Moim zdaniem onkyo bije na glowe (oczywiscie wylacznie w kd) takie marki jak marantz, denon czy yamahe. Mam u siebie denon nie z najnizszej połki i w kd nie dorasta do onkyo. To moje subiektywne odczucie wiec jak zwykle pozostaje posłuchac ;). Postaram sie pogrzebac moze znajde model ktorego sluchałem. Osobiscie nie kupił bym onkyo bo w 70 % wykorzystuje sprzet do sluchania muzyki a tu "klocki" tej firmy to wielkie G.

denon ma tendencje do zamulania ! co w kinie to wogule nie korzystne ale do sluchania operetki jak najbardziej ! co do yamahy nie wypowiadal bym sie tak pochopnie na temat porownania onkyo z yamaha

yamaha w kine ijest agresywna i żywiołowa i tym nadrabia yamaszka nie wiem jak onkyo

ale mysle ze jak masz i sobie chwalisz to warto

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.