Skocz do zawartości
IGNORED

NAD CD 502 i NAD 705 czy to dobre zest.?

adamex78

Rekomendowane odpowiedzi

Cd dosc uniwersalny ze wskazaniem na spokojna muzyczke, u mnie w jazzie i smooth jazzie sprawdza sie idealnie, jest przestrzenny, neutralny i cieply ale wystarczajaco przejrzysty. Cena dobra, na Allegro chodza po 200-250 zl.

Amplituner przewspanialy, wystarczajaco mocny i dynamiczny, przestrzenny, neutralny.......tylko troche za cieply, czasami wrecz zbyt matowy, kolumienki musza byc ostrawe zeby zrownowazyc brzmienie.

Tez raczej do spokojnej muzy. Tuner dosyc czuly i niezle brzmiacy. Moj jest z pilotem (cholerna wygoda), dalem 600zl, ale z pilotem i bez oznak eksploatacji. 300zl, to chyba dobra cena.

Obydwa klocki goraco polecam o ile nie sluchasz mocnej muzy, pozdrawiam

dziękuję za odp. Problem w tym, że moje kolumny są ciepłe i mało ostre (a może tylko tak mi się wydaje - dopiero zaczynam przygodę ze sprzętem audio). Ale chyba się skuszę żeby spróbować. Za wszelkie inne sugestie i wskazówki będę niezmiernie wdzięczny.

Jezeli technicznie klocki sa ok, to na prawdę warto ten zestaw kupic. Laser do cd, to popularny KSS210, w razie czego kupisz i wymienisz za grosze. Ja slucham bez wlaczonej funkcji loudnes i z potencjometrami barwy ustawionymi na zero, jak bedzie za cieplo, to gory zawsze mozesz dodac na potencjometrze. Jesli mialbys jakies pytania pisz smialo na PW, dla mnie to frajda, ze bede mogl pomóc, pozdrawiam.

No to chyba sprawa się wyjaśniła :)

Bardzo dziękuję za porady. Basiska potężnego ze strony klocków nie potrzebuję, bo z kevlarowych Scan-Speaków jest go i tak baardzo dużo. Grunt, żeby był dobrze kontrolowany.

Jeśli jeszcze znalazł by się ktoś, kto zna te kolumny, które są w moim posiadaniu i zechciałby coś doradzić odnośnie reszty toru, to zachęcam :)

• 1 miesiąc później...

u mnie 705 gra z kefami iQ3 lub/i z bayerdynamikami dt770 pro i uważam że to amp naprawdę klasa, piszę amp bo wywaliłem z niego radyjko (niedziałało a i tak nie potrzebne mi jest). a naprawdę świetnie sprawdza się z cd cambridge azur 540c który jest raczej ostrawy, metaliczny całość wychodzi nie za ciepła dla mnie w sam raz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.