Skocz do zawartości
IGNORED

Niereagujący na pilota Telewizor

Viktor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

3 lata temu kupiłem 100HZ srebrny 29calowy telewizor CRT Thomsona.

Mam swoistego rodzaju problem z pipotem do tej maszynki.

Ogólnie telewizor reaguje na pilota za wyjątkiem jednego bardzo ważnego klawisza.

Chodzi o wyłączanie telewizora.

Najczęściej muszę nadusić 3-4 razy w odstępach parosekundowych zanim telewizor się wyłączy.

Za każdym przycisięciem dioda na telewizorze migoce ale on się nie wyłącza. Dopiero trzecie lub czwarte naciśnięcie przynosi pożądany efekt.

Baterie mam nówki.

CO tu zrobić?

https://www.audiostereo.pl/topic/45346-niereaguj%C4%85cy-na-pilota-telewizor/

Podejrzewam że gwarancja już Ci się skończyła.. Jeśli czujesz się pewny w rękach, możesz spróbować rozebrać go i przeczyścić styki pod felernym przyciskiem - zapewne jakiś brud blokuje.

Miałem taki sam przypadek z Grundigiem.

Jeżeli czyszczenie styków nie pomoże to wyłącz telewizor z sieci na kilka minut - wyciągnij wtyczkę. Włącz i zobacz co będzie. Mnie pomogło. Sprawdź też czy nie masz zakurzonego receptora podczerwieni, albo czy za dużo światła na niego nie pada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.