Skocz do zawartości
IGNORED

Dylemat

Kenjiro

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie dowiedzialem sie w warsztacie ze na moj odtwarzacz DVD kres przyszedl...

Czas wiec rozejrzec sie za czyms nowym...Na tapecie ostatnio pozostaly :

Marantz 4400 lub 6400 (ten juz SACD) albo Denon 700 lub 1400 (SACD). Uzywam powiedzmy 50 na 50 do CD i Kina....

Ktos moze podzielic sie opinia na temat ww sprzetow? Ja slyszalem i widzialem co potrafi Marantz jednak nie znam np Denona 1400. Marantz w CD radzi sobie o dziwo niezle, wizja tez ok (54MHz przetwornik)...

Poprosze o pomoc i najlepsze zyczenia noworoczne...

https://www.audiostereo.pl/topic/4542-dylemat/

Jeśli nie znasz Denona 1400 proponuje zapoznanie się z obszernym testem na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a jesli nie cierpisz niemieckiego, to polecam translator np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Z pewnością pomoże.

Ciekawi mnie jednak to, że przy swoim wyborze zastanawiasz się nad dwoma, nieco odległymi kategoriami odtwarzaczy jeśli chodzi o ceny, bo:

Denon 700 i Marantz 4400 to wydatek rzędu 280EUR i 300EUR odpowiednio

tymczasem

Denon 1400 i Marantz 6400 to już 2-krotnie większy wydatek, 550EUR oraz 600EUR odpowiednio *)

Dla mnie to byłby także niemały dylemat.

Pozdrawiam i HNY !

*) Sugerowane ceny detal. w EU

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/4542-dylemat/#findComment-65382

Czy warto inwestować w SACD ? Nie potrafie odpowiedzieć na to pytanie. Osobiście swoją prywatną "kompatybilność" także z SACD zawdzięczam jedynie przypadkowi, bo akurat odtwarzacz dvd ktory posiadam od kilku m-cy odtwarza "wszystko" co leci. W swojej ponad 500-płytowej kolekcji CD tylko 2 pozycje mają swoje odbicie w formacie SACD (C.Dion i ostatni Sting). Porównując oba wydania... no cóż, jak powiedziałem wczesniej jestem bardziej kinofilem a nie audiofilem i na sprzęcie jaki posiadam znaczącej różnicy nie widzę (a raczej słyszę). Ale może dlatego, że ponad wszystko cenię bardziej i używam do dziś poczciwe "asfalty", z których niektóre to nowe reedycje i te dopiero dostarczają mi niesamowitych przeżyć. Z tymi ostatnimi "bawię się" ostatnio duże lepiej niż z CD. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/4542-dylemat/#findComment-65399

Witam ja proponuje Yamahe 540 poczytaj sobie o niej w testach z denonem wychodzi lepiej sciagana z zagranicy za okolo700pln a przy okazji nie wiem czy warto inwestowac w sacd czy dvd audio mam dvd panasonica ktore czyta dvd audio juz z rok ale plytki tego typu zadnej kosztuja kolo120pln za sztuke i tu tkwi problem pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/4542-dylemat/#findComment-65404

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.