Skocz do zawartości
IGNORED

QED Anniversary XT vs Jamo Flat

asoz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jest to mój pierwszy post na tym forum ( co nie znaczy że jestem zielony ) więc witam wszystkich ;D

Mam następujący problem. Gdy kładłem kable do głośników na tył (5.1) miałem jakąś pomroczność jasną,

i kupiłem Jamo Flat 1,5mm. Niedługo potem zorientowałem się, że kabli nie warto lekceważyć.

A więc, na przód, chcę położyć QED Anniversary XT. Czy na moich głośnikach ( KEF KHT 3005SE )

różnica będzie słyszalna, pomiędzy tymi dwoma kablami ? Jeśli tak, oczywiście na tył pójdą także QED'y.

Do tego, kabel Jamo położony obecnie, był dwa razy przedłużany, technikami " domowej złotej rączki ".

Jeśli byłby to zestaw dużych kolumn, napewno bym się nie zastanawiał,

ale te KEF'y zwłaszcza wielkością nie grzeszą.

Dziękuję z góry za wszelkie sugestie itp.

Pozdrawiam,

asoz

https://www.audiostereo.pl/topic/45694-qed-anniversary-xt-vs-jamo-flat/
Gość ata77

(Konto usunięte)

Roznice uslyszysz na pewno. Kwestia czy ci to bedzie odpowiadac. Poniewaz kolumny o ktorych napisales nie maja bi-wiringu (tu moim zdaniem aniversary spisuje sie najlepiej) napisz jaki masz wzmak. Jezeli lekko zmula to warto w innym wypadku te kable odpadaja. Aha i zmien te kable na tyl chociaz na tania miedz ale w 1 kawalku.

Uffff, bardzo dobrze, że będzie różnica. Jeszcze dodam, że QED'y oczywiście próżniowo zamknięte z eleganckimi widełkami...

Wzmak to następca Pioneer'a VSX-LX70 czyli SC-LX71. Jeszcze na niego czekam.

Cóż, powiem, że bardzo by mi te QED'y pasowały... Już bez przesady, nie są to referencjyhne kolumny podłogowe... Jeśli nie ten kabel, to jaki inny ( ale najbardziej pasowało by mi z firmy QED, może to głupie ale chcę tam kupić wszystko HDMI, optyczne itd. właśnie z tej jednej firmy )

Serdeczne dzięki za odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.