Skocz do zawartości
IGNORED

konwersja z HDMI na Component

sp_1976

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

wciąż borykam się z problemem doboru amplitunera, który umozliwiłby mi jednocześnie obsługę TV i projektora. AMpli z dwoma wyjściami HDMI to jednak wciąż spory koszt. Zastanawiam się jednak czy może ma ktoś z was ampli który dokonuje konwersji z HDMI na component? Czyli dla przykładu: sygnał z DVD podłaczam do ampli przez HDMI. Do telewizora szedłby sygnał po component a do projektora po HDMI.

Zna ktoś (lub ma) ampli z taką "konwersją w dół"? Będę zobowiązany za wszelkie podpowiedzi.

Wiem już, że Yamahy nie mają takiej opcji niestety...

https://www.audiostereo.pl/topic/45944-konwersja-z-hdmi-na-component/

Może takie cosik? Ino nietanie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja bym zapodał komponent do projektora a HDMI do tv. Na duże odległości (jak do projektora), tańszy będzie dobry komponent od dobrego HDMI. Jedyny problem to przełączanie wyjść video w dvd, większość modeli nie wypuszcza jednocześnie komponentu i HDMI...

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Dobry HDMI?? A co to znaczy dobry HDMI? Ja mam odcinek 15 m za 49 zl i zaloze sie ze nikt nie zobaczy rożnicy między tym za 49 zl a za 500.. Moze kiedys stare HDMI za 50 zl nieradzily sobie z nadmiarem informacji ale teraz chińska mysl wszytsko zrobi:)

>>Blady99

Dobry HDMI to taki, który przeniesie w ogóle sygnał 1080p. Niedobry, to taki co zły jest, czyli jak nim połączysz, to nic nie wyświetlisz... ;)

>>sp_1976

Jeśli poczekasz do grudnia i masz około 10 000 PLN to może nowy Arcam? ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

• 2 tygodnie później...

LepP, 17 Paź 2008, 14:01

>Czy nowe Harmany robią taką konwersję. W starych nie było problemu aby z componentu przekonwertować

>na composite.

chodzi o konwersję HDMI na component... Przekopałem pól internetu i chyba niestety nie ma takiego sprzętu, który robi taką konwersję.

Niestety. Hyba jedynym rozwiązaniem będzie ampli z dwoma wyjściami HDMI, na razie we wmiarę przystepnej cenie udało mi się znaleźc jedynie Marantza 6003. Z powodu awarii mojego H/K chyba przesiadka będzie szybsza niż planowałem.

Witam.Ja mam od wczoraj HK 355 i raczej takiej konwersji nie zrobi, tzn. według mnie zrobiłby ale np z Nki nie da rady ,bo po komponencie do projektora nie pusci uprawnień hdpc i nici z tego...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.