Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny za 500zł

Puczin

Rekomendowane odpowiedzi

300zł dołożyć to już trochę za dużo, chętnie bym dorobił, ale nie ma gdzie bo chodzę do szkoły, a chciałbym mieć dość dobre audio, jednak zostaję przy tych co wymieniłem. Co polecacie z tego co wymieniłem?? Słyszałem jeszcze o klonach totem mite kto może mi je zrobić i za jaką cenę i oczywiście czy się opłaca??

Puczin, 11 Paź 2008, 22:37

>o dobrze że mnie ostrzegłeś przed tymi ubytkami w tym CD, ale najpierw muszę wybrać kolumny potem

>wzmak, ale napiszcie za jaką kwotę trzeba kupic kable (okolo 500 kolumny, 300wzmak)i jakie by były

>odpowiednie. Ciagle nie wiem które kolumny będą najlepsze. Najbardziej mi się spodobały:

>-Paradigm (chyba największy bas, i czysto grają)

>-B&w 601 (może bym dał rade je wylicytować)

>-Tannoye M2 (nie jestem tak do końca do nich przekonany, chociaż je wszyscy polecają, może ktoś o

>nich coś więcej powiedzieć??)

>-Diamond 9.1 (podobno udane konstrukcje, ale nic o nich więcej nie wiem)

>-MiSSiONY M33 lub M31 (nic o nich nie wiem, chyba zgrają najciszej, ale czystko)

>-Yamaha, Jamo i kilka innych (jak będzie dobra oferta to wezmę)

>Ktre z tych monitorków Wy byście wzięli??

Do takiej muzyki jak słuchasz to chyba najlepsze to Paradigmy, B&W niezłe ale dla mnie są za suche, Tannoya F1|F2 jak najbardziej na tak, potem Yamaszki(sporo lepsze od Diamondów). Innymi bym sobie głowy nie zawracał, zwłaszcza że masz ograniczony budżet, więc kolumny pewnie trochę czasu pograją, lepiej wziąć coś nowego, bądź używanego nie więcej niż 2 lata.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Czym się różnią Tannoye F1/F2 od tannoyi m2?? Które potrafią głośniej zagrać i które większym basem no i oczywiście które zagrają bardziej audiofilsko.

Ponawiam pytanie, jakie kable do tego zestawu??

Poszukaj w wyszukiwarce, kable hmm głośnikowe procaby ls15 lub 25.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Procaby kupi tanio a dobre są w swojej klasie. Także innego wyboru raczej Nasz forumowy kolega nie ma.

Mam pytanko co do JBL, czy one tylko mają taką moc napisaną czy naprawdę potrafią dobrze i z basem zagrać?? Jak jest w JBL z dźwiękiem, i czy te głośniki użyte w tych kolumnach nie wymagają regeneracji? Chodzi mi tu głównie o JBL Balboa 10, JBL Northridge E 20 i JBL Northridge E 10

Monitory JBL potrafią zagrać, szczególnie taką muzykę jaką Ty słuchasz. Seria starsza E20|30 w skrócie charakteryzuję się dynamicznym obszernym dźwiękiem, który idealnie trafia w Twe gusta muzyczne, ich charakterystyka jest na tyle uniwersalna i bezpieczna że kolumny nie powinny zabrzmieć źle. Nowsza seria ES ma trochę więcej do zaoferowania w kwestii wysokich tonów, jak i trochę lepsza neutralność względem poprzedniczki. Pamiętaj tylko że mają BS z tyłu obudowy, czyli dobrze by było mieć 2030 cm od odstępu tylnej ściany (jak nie więcej).

oczywiście 20 i 30 cm od tylnej ściany, nie 2030 :P

PS. nie działa na forum "" prawidłowo.

Za 500 zł powinieneś spokojnie kupić tonsilowskie monitory Premuim - to bardzo uniwersalne konstrukcje, które sprawdzą się w wielu gatunkach muzycznych.

W przereklamowane Jble radzę się nie pakować - badziew, za który strasznie się przepłaca.

nie no ale od tonsili z daleka , takie kolumny to do paczki zapalek powinni dodawac jako gratis

co do JBL to moga Ci sie spodobac , faktem jest ze codow za ta gotowke w nich nie ma ale tez nie ma takiej tragedi jak w przypadku prodoktow tonsila , najgorszy JBL i tak jest lepszy od najlepszego tonsila (takie moje zdanie) - kilka razy mialem okazje sluchac polskiego wytworu ludzkiej wyobrazni i porazka na calej lini

nie wiem jak mozna krytykowac i nazywac badziewiem firme sluchajac tylko podstawowych modeli jak w przypadku JBL , czy sie przeplaca ? hmmm .... moze tak moze nie zalezy kto co lubi

najgorszy JBL i tak jest lepszy od najlepszego tonsila (takie moje zdanie) - kilka razy mialem okazje sluchac polskiego wytworu ludzkiej wyobrazni i porazka na calej lini

Ale bzdury wypisujesz (chyba słuchałeś tylko starych Altusów) - posłuchaj sobie Siest, czy nawet tańszych Premium i Maestro - brzmią zdecydowanie lepiej od takiego szajsu jak Jble z serii E Northridge, ES i Balboa (Siesty nawet od Studio L).

>najgorszy JBL i tak jest lepszy od najlepszego tonsila (takie moje zdanie) - kilka razy mialem

>okazje sluchac polskiego wytworu ludzkiej wyobrazni i porazka na calej lini

Ale bzdury wypisujesz (chyba słuchałeś tylko starych Altusów) - posłuchaj sobie Siest, czy nawet

tańszych Premium i Maestro - brzmią zdecydowanie lepiej od takiego szajsu jak Jble z serii E

Northridge, ES i Balboa (Siesty nawet od Studio L).

temat rzeka , Ty masz swojego faworyta ja swojego i nikt nikogo nie przekona

te jbl-e co wymieniles to tanie podstawowe modele dla zwyklych ludzi , ktorzy nie szukaja codow , dla nich ma przyzwoicie grac , ktorzy nie zaglebiaja sie w tajniki sceny , przestrzennosci itd i tyle , bez zadnych szalenstw ... i wlasnie tyle sa warte a dla wymagajacych sa konstrukcje nawet po 50 tys za sztuke wiec nie oceniajmy firmy po modleach tzw. marketowych , niestety jak w przypadku mercedesa placi sie za nazwe, tradycje , historie , znaczek itd

co do tonsila ... jak pisales ,,altusow,, nigdy nie sluchalem bo juz sam ich wyglad mi na to nie pozwolil - bylo sporo modeli co sluchalem i jak dla mnie moga nie istniec

te jbl-e co wymieniles to tanie podstawowe modele dla zwyklych ludzi , ktorzy nie szukaja codow ,

>dla nich ma przyzwoicie grac , ktorzy nie zaglebiaja sie w tajniki sceny , przestrzennosci itd i

>tyle , bez zadnych szalenstw ...

Tyle, że konkurencja w podobnej cenie (w tym także Tonsil) oferuje znacznie lepiej brzmiące konstrukcje - wybierając badziewiaste Jble z serii Balboa czy ES (te szczególnie) płaci się za firmowy znaczek, a nie za brzmienie, więc po co przepłacać.

>te jbl-e co wymieniles to tanie podstawowe modele dla zwyklych ludzi , ktorzy nie szukaja codow ,

>dla nich ma przyzwoicie grac , ktorzy nie zaglebiaja sie w tajniki sceny , przestrzennosci itd i

>tyle , bez zadnych szalenstw ...

Tyle, że w podobnej cenie konkurencja (w tym Tonsil także) oferuje znacznie lepsze konstrukcje.

Wybierając badziewiaste Jble z serii Balboa czy ES (te szczególnie), płaci się w za firmowy znaczek, z nie za brzmienie, więc po co przepłacać.

Kolega szuka czegoś do do 500zł - z Jbla za taką kwotę można kupić tylko najgorszy szajs, za dobre konstrukcje tej firmy trzeba zapłacić znacznie więcej.

Panowie, starczy tych przepychanek.

>Panowie, starczy tych przepychanek.

Każdy ma swoje zdanie, i dobrze, forum do tego służy alby wymieniać swoje opinie, nie wiem już o brać:D. Jest jakiś dobry sklep audio w którym można to by było posłuchać?? Nie wiem czy czekać na Paradigmy, czy brać Tannoye f2/Diamond 9.1/ JBL/Tonsile zupełnie nie wiem co wybrać. Doradźcie coś i już nie kłócić mi się tu:P

Zapomniałem jeszcze napisać o jednych kolumnach Roth Audio OLi 1 co o nich sądzicie, zostały mi one polecone na PW i nawet mi przypadły do gustu, tylko czy one nie są trochę za małe, jak sądziie zagrają dobrze z basem i głośno??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) recka tych kolumn

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z podstawkowych ja bym brał albo Tannoye albo Yamahy. Jeśli masz jednak grać dość często głośno to Paradigmy bądź Jbl.

Jak cena tych kolumn będzie dobra to je biorę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) naprawdę fajne, nawet sam odbiorę :D, co o nich sądzicie?? Bo jeszcze nie licytowałem i mogę coś innego wziąć

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak masz dobry wzmak to śmiało. Nie sądzę by pierwszy lepszy je napędził.

I na pewno nie są to kolumny do imprez tylko do słuchania, obcowania z muzyką i cieszenia się nią. Poszukaj w necie masz dość trochę recenzji.

do imprez zawsze cos mozna kupic, jaki wzmak polecacie? Zobaczymy za ile kupie, taniej to więcej na wzmak. Do imprez za 200zł to można już coś fajnego dostać, ale te Jamo też mocne są więc tak na 20m2 to by byly dobre na mala impreze (tylko przez jakiś czas. Oczywiśie moj pokój ma okolo 15m2

Na moje oko te Jamo nie pójdą taniej niż 600/700zł(minimum). Mogę się mylić...na Twoje szczęście by było gdybym się mylił.

Monitor Audio BR2 za drogie. Jamo juz byla aukcja tylko że gość chciał za nie 600zł i nikt nie zalicytował, więc mam nadzieję że mi się uda. Jaki wzmak, ile na kanał?? DObra jest yamaha??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.