Skocz do zawartości
IGNORED

Philips FT-9xx - ktoś słyszał?

kudzu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Krótkie pytanie mam - ktoś wie może coś na temat tunerów Philipsa FT-920 i FT-930? Oczekuję opinii. Nie jestem wymagający. Ma czysto plumkać napędzane t-ampem z małymi RFT. A pytam o te, bo pasują do CD-751;)

Pozdrawiam

Mam ten tuner. Trudność oceny wynika stąd, że porównywałem go ostatnio z tunerem satelitarnym (na tym samym materiale muzycznym)i niestety w takim porównaniu wypada słabo.

Wyraźna jest różnica we wszystkich aspektach brzmienia, czy to rozciągnięcie pasma, czy przestrzeń.

Na codzień jednak używam go i nie czuję wiekszego dyskomfortu.

Natomiast jeśli chodzi o stronę użytkową, to bardziej celowe wydaje mi się używanie go w zestawieniu z wieżą serii 900, bo jest on sterowany z preampa lub amplitunera, a piloty do nich mają klawisze obsługi tunera.

miałem oba tunery FT-920 I FT-930 które to różnią sie tym ,że ten drugi posiada RDS a w tym pierwszym nazwy stacji można wpisywać samemu -jakościowo całkiem nieźle posiada czułe głowice ładnie łapie stacje co oczywiście zależy jeszcze od anteny jest przyjazny i łatwy w obsłudze można wyłączyć display jeżeli cenisz sobie wygodę to faktycznie najlepiej używać go w zestawieniu z innymi klockami serii 900 ponieważ można właśnie go obsługiwać z pilota.

Ogólnie z racji do sentymentu do serii 900 PHILIPSA zawsze podobał mi się wygląd tych klocków dla niektórych bardzo kontrowersyjny dla innych okropny a dla mnie bardzo fajny i przede wszystkim całkowicie odmienny:)

będziesz zadowolony pozdrawiam

Dzieki za pomoc. Nabylem 930 z ciekawosci. Nie mam wygorowanych wymagan dla tunerow,bo do tej pory sluchalem wiezy Sienensa i Radmora 5412;) Ale po wymianie ampli i kolumn przekonuje sie,ze w miare jedzenia... Posluchamy - zobaczymy. Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.