Skocz do zawartości
IGNORED

Polisch Panzer Batalion - SABATON

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

Korwin, 24 Paź 2008, 11:59

>[członek NSDAP i żołnierz Waffen SS]. A Sabaton mi się po prostu

>podoba może nauczy polskich kosmopolitycznych gówniarzy polskiego patriotyzmu.

To miłe ;-)

ps. czy to ma być nauka w stylu R. Giertycha... on też chciał wszystkich uczyć "patriotyzmu" :))

Pamięć poległych to nie promocja wojny, to minimum wdzięczności. Promocja wojny to 50% amerykańskiej produkcji filmowej ze scenami wyuzdanej przemocy. Nie wiem czy potrafią po polsku zaśpiewać, ale liczy się przekaz, jeżeli dotarła ta jedna jedyna pieśń, która mną rzuciła dosłownie o ziemię to już jest więcej niż dobrze.

Pozdrawiam

Zbyszek

Molibden, 24 Paź 2008, 23:55

>Kto będzie chciał to na koncert i tak pójdzie.

>Utwór Sabatonu "40-1" zwraca uwagę na zapomnianą po roku 1988 bitwę pod Wizną,

Co to znaczy "zapomnianą" i dlaczego właśnie miano o niej zapomnieć po 1988 r.?

Do^Zoltara

Giertych promował nie tyle patriotyzm ile skrajny szowinizm Henryka Sienkiewicza Trylogia ma się tak do prawdy historycznej jak pięść do nosa to samo dotyczy Quo Vadis tylko na znacznie większą skalę i świadczy niezbyt pochlebnie nie tylko o autorze ale o komisji przyznającej Literacką Nagrodę Nobla. A jeśli już mowa o literaturze to cenię sobie z prozy polskiej najbardziej Przedwiośnie Stefana Żeromskiego i Obłęd Jerzego Krzysztonia [rozmowy z Księciem Józefem]

Pozdrawiam

Zbyszek

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Korwin

"Jeden pierwiosnek nie czyni wiosny", wejdź na YouTube i oglądnij Video clipy.

Pamięć po poległych za naszą Ojczyznę jest poprawniej artykułowana w dużo mniej "ambitnych dziełach" jak choćby Śpiewnik Polski.

Utwory prezentowane przez Sabaton i to w języku angielskim, nijak się mają do tych wartości o których piszesz.

Ot, kolejny dobry polski zespół, bo nie napisałem że źle grają, tylko "makijaż" niewłaściwy, to takie właśnie bazowanie na emocjach ludzkich i często tych bardzo bolesnych.

Do^ Starego Beja

Przyznam się, że mam już dość chadeckoendeckich bogoojczyźnianych wypracowań na temat, Bozia zostawała w domu na ścianie i paliła się przed nią tak zwana wieczna lampka a na wojnę zabierało się z sobą szablę i był na niej jedynie Honor i Ojczyzna. Pytam się o jedno gdzie byli ci od rymowanych elaboratów kiedy trzeba było pisać o Katyniu, o podwójnym pierścieniu wojsk niemieckich i rosyjskich broniących dostępu do konającej Warszawy i dostawać tak zwany wilczy bilet, obowiązujący do tej pory.

Niech Sabaton śpiewa nawet po chińsku ale niech śpiewa i przypomina tym skurwysynom naszym sojusznikom z 1939,że haniebnie zdradzili.

Pozdrawiam

Zbyszek

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Korwin

Mam propozycje;

Bozię zostawmy w kościele, lub w sercach wierzących,

Szablę powieśmy z powrotem na ścianie,

Historię, ale tą nieznaną powierzmy do powtórnego opisania nawet takim ludziom jak Ty, posiadającym prawdziwą wiedzę,

Zespół niech sobie śpiewa nawet w języku suahili,

a Twój temat przenieśmy do działu Muzyka.

Pozdrawiam.

Do ^Starego Beja

Temat się wyczerpał i nie ma sensu go przenosić, pomieszczenie zostało co nieco przewietrzone zimnym wiatrem powiało zza morza.Jednocześnie okazało się,że na taką chmarę posiadających magnetofony nie ma nawet dziesięciu z pełni sprawnym analogowym sprzętem reporterskim [rejestrator klasy radiowej + kompletny osprzęt].

Pozdrawiam

Zbyszek

>zoltar7

>Co to znaczy "zapomnianą" i dlaczego właśnie miano o niej zapomnieć po 1988 r.?

Ponieważ ktoś postanowił nie kontynuować tej kultywowanej w PRL tradycji uznając, że obrona ta była przeceniana, a cyt."Sukces Wizny miał jedynie wydźwięk propagandowy i to dopiero po wojnie".

Do^Molibdena

k**ewstwo i chamstwo naszych polityków i wodzów zawsze bywało bezgraniczne i chwała Sabatonowi za 40:1. Urodziłem się i dorastałem w rodzinie Zawodowego Oficera Wojska Polskiego [służba Uzbrojenia].Znam losy Jego i Jego przyjaciół i kolegów, znam Polski Wrzesień wyjątkowo dokładnie.

Dziękuję serdecznie za wpis

Pozdrawiam

Zbyszek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.