Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z CD NAD 512 POMOCY!!!

ati701

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zakupiłem na Allegro jakiś czas temu tego Cd i się okazało że laser z mech. był uszkodzony więc wymieniłem i było dobrze aż do teraz. Teraz jest tak że jak słucham muzyki to czasem przestaje grac muzyka na jakieś 2 sekundy o potem znów gra normalnie. Co może być przyczyną? Jest to bardzo wkurzające i nie wiem czy nie wymienić NAD'a na Marantza CD 63 lub 67. Warto? I jak tak to za jakie pieniądze? Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam. Ati701

https://www.audiostereo.pl/topic/46488-problem-z-cd-nad-512-pomocy/

Sprobuj przedmuchać spręzonym powietrzem, czesto jest tak że drobny paproszek itp osadzi się na laserze :) Ja tak mam średnio co pół roku :) Teoretycznie powinienem już w NADZ-ie laser wymieniać ze 4 razy :D

Spróbuj przesmarować wszystkie prowadnice smarem, ja używam smaru silikonowego z wazeliną TF

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam, ja mam dwie sztuki 512, jedna przeskakiwala, przerywala az wreszcie nie do zniesienia dla uszu

ciezko mi okreslic, na tle muzyki co pol sekundy tak jakby zawieszalo sie i odwieszalo jednoczesnie

cykając. Zamontowano nowy oryg. laser, przesmarowano sanki i jest jak nowy.

Druga 512 potrafi dosc dlugo wczytywac, coraz przeskoczy na oryginalnych plytach, cdr nagranego z wieksza predkoscia nie identyfikuje.

Posiadam dwie 512, 502, 514, 540, 5440, 5425.

Najszybsze i najmniej zawodne sa te stare czyli 5440 i 5425, czasami zadziwiaja mnie szybkoscia wczytywania, kiedy wybieram utwory z klawiatury numerycznej w piocie żądany utwor praktycznie startuje

juz w momencie przycisniecia klawisza, nawet przy wyborze skrajnych utworow na plycie reaguje bez zadnej zwloki.

Jak do tej pory wyczyściłem laser i do tej pory nie zająknął mi się zobaczy jak dalej i jeszcze przesmaruje sobie sanki. mariuszdab A jak oceniasz CD 540? Bo w późniejszym czasie myślę o wymianie i nastawiam się na NAD'a właśnie coś z 54x.

Zdecydowana i dobitna srednica, chyba najbardziej dobitna ze wszystkich, ktore posiadam, gora tez wyrazniejsza w porownaniu ze starszymi modelami, bas dosc mocny, energetyczny. Ja nie lubie brzmienia

zimnego, analitycznego dlatego w 540 jak i w innych nowszych modelach brak mi tego czegos, nazwijmy to

analogowej magii. 512 zdecydowanie ta magie posiada, 514 jest dla mnie jeszcze lepsza.

Co nie znaczy, ze 540 jest do kitu, jest to bardzo dobry cd moze nawet w ogolnym porownaniu lepszy od 512 ale wg mnie slabszy od 514. Teoretycznie 540 potraktowano jako nastepce 514.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.