Skocz do zawartości
IGNORED

Wkładki shure M95ED Nagaoka MP 15

taipan3

Rekomendowane odpowiedzi

Troche w przypadkowy sposób stałem się posiadaczem tych dwóch wkładek. Były one dołaczone do Garrarda 401 oraz ramienia SME . Jestem żeby nie było żadnych wątpliwości trochę zielony w analogu stąd moje pytanie czy te wkładki są warte zainteresowania , aktualnie używam AT 440 czy warto byłoby założyć którąś z tych wkładek .Własciwe ustawienie wkładki zajęło mi wiele godzin , wymagało to przesuniecia całego ramienia i przebudowy plinty. Stąd jestem niechętny testowaniu tych wkładek w ciemno, do tego nie wiem w jakim są stanie i czy np nie warto byłoby wymienić igły

https://www.audiostereo.pl/topic/46489-wk%C5%82adki-shure-m95ed-nagaoka-mp-15/

mam tego szczurka i uważam, że to bardzo przyzwoita wkładka (chociaż gram na V15 III), jednak jak sądzę do at440 jej daleko (nie słuchałem jej ale zachwytów na forum jest masa, sam chcę ją kupić). at ma zaawansowany szlif i lepsze komponenty chyba, a shure to po prostu elipsa, trochę lepsza od 75-ki. tyle moje zdanie, howgh ;)

>>>taipan3,

W odróżnieniu od mojego przedmówcy, miałem styczność z wkładką Nagaoka, wprawdzie nie z taką, którą Ty masz, ale z modelem MP-11. MP-15 i MP-11 to sąsiedzi w cenniku Nagaoki, najprawdopodobniej będzie grało bardzo podobnie. Szczerze tę Nagaokę odradzam. Było to założone go gramofonu który mój kolega dostał do posłuchania (dość ceniony Dual CS-5000) i grało na tyle beznadziejnie, że kolega zniechęcił się zupełnie i tematu analogu już nie podjął.

Nie bardzo rozumiem, w czym byłby problem, abyś sam, "własnousznie", stwierdził jakość tej Nagaoki i Shure'a. Demontujesz Audio-Technikę, zakładasz Nagaokę, kalibrujesz i słuchasz. Czyż nie?

Pozdrawiam,

Yul

Yul

założenie to nie jest problem , na razie i tak tego nie planuje musze sie nacieszyc muzyka , mam prawie 150 winyli do posłuchania .

Boję sie o stan igieł w tych wkładkach ,nie chciałbym uszkodzic swoich płyt, szczególnie nie mam zaufania do nagaoki , była dołaczona do bardzo taniego a w dodatku uszkodzonego ramiania .

Natomiast shure pewnie ja zamontuję tylko nie wiem czy nie warto byłoby wymienić igły .

I stąd kolejne moje pytanie gdzie tę igłę kupić

Dziekuję wszystkim za odpowiedzi

Nie warto. At440 jest bardzo dobra sama w sobie. Jak chcesz ja poprawic to kup igle od at150mlx. Kosztuje okolo $180 w Lpgear. Te dwie wkladki at150mlx i at440 sa bardzo podobne w konstrukcji. Najwazniejsze roznice to ekran miedzy kanalami i lepsza obudowa w at155mlx.

pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.