Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do 2k zł + PMA1560 i CD10

piotras__23

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak w temacie.

Kolumny docelowo będą grać z moim Denon -em PMA1560 i Marantz -em CD10.

Mam kilka swoich opcji, lecz chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat.

Chciałbym się dowiedzieć jakie kolumny podstawkowe mam brać pod uwagę przy wyborze do w/w zestawu.

Ograniczeniem jest tylko cena 2k zł. Mogą to być kolumny nowe, wchodzi w grę też zakup kolumn z drugiej ręki.

Niebawem wybieram się na odsłuch i chciałbym zawęzić pole szukania.

Czekam na podpowiedzi

https://www.audiostereo.pl/topic/46554-kolumny-do-2k-z%C5%82-pma1560-i-cd10/
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

denon.dcd.2560

30 Paź 2008, 00:27

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 816 / 1135 / 24

disco- co ci nie pasuje w połaczeniu tych dwóch klocków? bo mi szczerze mowiąc niewiele. bardzo ciekawy, zywy dźwięk z duzą ilością przestrzeni.

Nie zauwazylem tej jedynki - przyznaje sie:) PMA 1560 to dobry wzmacniacz. Jest jasny i szczegolowy co w polaczeniu z miekkim Marantzem daje dobre dopasowane brzmienie ale... Zawsze jest jakies ale... Denon jest dosc suchy co Marantz akurat moze zrownowazyc jedno co brakuje PMA 1560 (mialem dwa rozne egzemplarze) to przestrzen. Kolumny powinny byc w miare neutralne. Dobrze zagralyby Minasy ktore mialem i zawsze bede chwalil. A moze tak chwalone monitorki Ushera? Przychodzi mi na mysl jeszcze Audiowave.

obecnym problemem tego zestawu (pma1560, cd10, ELTAXy) to swisrty i gwizdy, strasznie wyostrzona góra (wg mnie). miałem tego cdka 2 dni u siebie, z marantzem pm78 i moimi kefami grało zupełnie odmiennie,m wiec to nie wina cd. na wzmacniacz tez raczej bym nie stawial. wydaje mi sie to kolumny o ostrej charakterystyce-i trzeba kupic cos znacznie spokojniejszego. ja cisnałbym na KEFa, ale jakiejs wyzszej serii nic IQ.

aha-kolega PIOTRAS zapomniał dodac-najlepiej gdyby miały bass reflex z przodu, bo z eltaxami (rura w tylnej sciance) trzeba było sie troche napocic zeby uslyszec bass (nietypowe ustawienie w pokoju).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.