Skocz do zawartości
IGNORED

Kupić Luxmana L410 czy NAD 3020?

Sniochu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić któregoś z powyższych wzmaków. Za NADa wołają 499 złociszy a Luxman na razie stoi na 350 . NAD to legenda ale ma nie za dużo mocy. O Luxmanie piszą mniej ale też raczej pozytywnie. Trudno mi się zdecydować. Słucham jazzu, klasyki i rocka. Pokój na poddaszu 30 m2 (jedna ściana skośna) w najwyższej części 3,5 m. Dopiero komplętuję sprzęt i to będzie mój pierwszy zakup.

Sprzęt z Allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/4665-kupi%C4%87-luxmana-l410-czy-nad-3020/

Wybrał bym Nad-a – firma ta zawsze była „u podstaw” audiofilizmu wzmacniacz ma własny szeroko znany i opisywany rys. Ten Luxman oprócz mocy nic ciekawego nie oferuje ot przeciętny japoński jazgot-nik.

ta metka z ceną to pewnie przez jakieś 10 lat tam wisiała skoro został taki ślad - jakby sie to dało zmyć to pewnie ktoś by to zrobił przed sprzedażą...

ja tam wolałbym nada ale jakbyś mógł mieć pewność co do jego stanu. No i z ceną to może bym ponegocjował z facetem.

Zanim NAD powstał to luxman był synonimem audiofilizmu.

W 30 mkw NAD 3020 będzie za słaby. Poza tym to bardzo dobry "tani" wzmacniacz, nie może się równać z luxmanem. Obecna produkcja luxmana to jazgot ale kiedyś robili doskonały sprzęt. (używałem 3020 przez 2 lata, miałem kilkanaście innych "nad'ów", a obecnie w stereo słucham luxmana)

Gość Śniochu

(Konto usunięte)

Jest kolejny NAD na Allegro za 400 zł. Na forum są tacy co go kupili za 250. Ja chyba skuszę sią na tego Luxmana, chociaż wczoraj widziałem na Niemieckim ebayu Revoxy 78 za 40-70 euro. Podobno świtne wzmaki. Luxmanów 410 używanych za Odrą też jest mnóstwo w dobrej cenie. Masz już jakieś kolumny do tego Nada?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.