Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha AX-450 Bardzo proszę o opinie....

mariantsw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Byłem dziś w komisie i zobaczyłem ładną Yamahe AX-450(stan bardzo dobry) Jej cena wynosiła 350zł

Czy opłaca się wydać na nią tyle pieniędzy???(móże bym utargował do 320zł)czy moze warto zainwestować w coś(!Yamahy! w tym przedziale WIEKOWYM wzmacniaczów ) innego do 350zł max???

Bardzo proszę o rady i o opinie tego wzmacniacza. Dodam że nie jestem audiofilem.

Na allegro nie będę kupował bo nie chce kupić "kota w worku"

Słucham Wszystkiego prócz Disco Polo, Jazz, Rock, Metal itd

Dziękuję z góry za rady, mariantsw

Miałem kiedyś w domu ten wzmacniaczyk i miło go wspominam. Miękkie brzmienie z lekko rozmytym ale pokaźnym basem.

Nie został na dłużej bo był za mało agresywny do muzyki, której wówczas głównie słuchałem (rock/metal).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zerknij tu masz taniej i z opisu wynika, ze stan idealny.

Oczka do pilota nie widze wiec o leniuchu mozesz zapomniec. Zerknalem na Allegro do zakonczonych i widze, ze AX550 juz wspolpracuje z pilotem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 lata później...

To ja zapytam ludzi znających AX-450 jak i AX-550(RS? Bo RS od zwyczajnej 550 różni się tylko chyba mocą?). Czy prócz mocy czymś się różnią? Bo RS od zwyczajnej 550 różni się tylko chyba mocą? Chodzi o barwę dźwięku. Gdzieś czytałem, że seria AX jest raczej jasna i chłodna (szczególnie chodzi o 550), a tu takie coś wyczytałem:

Miękkie brzmienie z lekko rozmytym ale pokaźnym basem.

Nie został na dłużej bo był za mało agresywny do muzyki, której wówczas głównie słuchałem (rock/metal).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.