Skocz do zawartości
IGNORED

Arcam Diva 280 i Wharfdale EVO2-40

jasiu22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegow,

Ostatnio znalazlem amplituner Arcam 280, i to jest chyba to co spełnia moje oczekiwania, cena ponizej 5 tys, podobno przy stereo bije denony serii 4309 i sporo drozsze HK, ale nie w tym rzecz. Do tego Arcam CD73, kolo 2 tys.

Teraz pozostaje kwestia kolumn. Tutaj niestety wazne są rowniez wzgledy estetyczne naturalna okleina, kolor winia-machoń, KEFy IQ nie spełniają tych założeń, Focal rownie, ale znalazlem propozycje od Wharfdale EVO2-40, cena kolo 4-4,5 tys.

Zestaw do stereo - muzyka klasyczna, i przy okazji do kina

Co myslicie o takiej konfuguracji ? moze coś zmienić ? bede oczywiscie wybieral sie na odsluch Arcama, ale nie bedzie opcji zeby posluchac go z Wharfdale ;/

https://www.audiostereo.pl/topic/46925-arcam-diva-280-i-wharfdale-evo2-40/

Na przody chce kupic dobre kolumy, natomist tyły i centralne jakies inwall. Przedewszystkim prosze o pomoc w wyborze przodow. Te PARADIGM Reference STUDIO 60 rzeczywiscie ciekawe, musze o nich cos poczytac, a co sądzisz o tych wharfdale evo40 ktore wstępnie wybrałem ?

Wharfedale evo40 nie słyszałem, nie wypowiadam się. Oceniając jedynie po focie i mając w pamięci podobne KEFy iQ5 spodziewałbym się "stonowanego" basu. Ale to też zależy od kubatury, wzmaka etc. Wiem na pewno: ze Studio 60 w KD nie potrzebuję subwoofera ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.