Skocz do zawartości
IGNORED

komputer, zestaw głośnikowy - doradźcie

morte

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Biorąc pod uwagę fakt, że tematy tego typu mogą pojawiać się na forum dosyć często (budząc wściekłosć) jestem przygotowany na ewentualne ataki :) A teraz do rzeczy - szukam zestawu głośnikowego w cenie do 2000-2500 PLN. Problem w tym, że pojęcia nie mam czy lepiej zdecydować się na komputerowy zestaw głośnikowy w stylu creative cambridge gigaworks (cena ok 500$, zestaw 7.1) czy na amplituner i 2 kolumienki po 1000 PLN (i tu już jako laik nie mam zupełnie pojęcia co konkretnie) czy jakąś inną konfigurację. Zestaw ma być głównie do oglądania flmów i grania, co do komputera - karta dźwiękowa na płycie (soundforge (nvidia, nforce2, MCP2-T)), mam możliwość podłączenia zestawu kabelkiem SPDIF. Teraz mam zestaw Z-640 Logitecha i stwierdzam, że jest raczej nędzny, zwłaszcza jeśli chodzi o odłuch muzyki.

Pomożecie ? ;)

też interesuje mnie sprawa muzyki kompresowanej i jak najlepszego jej odsłuchu z kompa..

ciekaw jestem opinii dotyczących brzmienia takiego dźwięku na różnych zestawach

od siebie mogę dodać, że warto zainteresować się formatem kompresji muzy w pliki *.ape - dźwięk ma więcej sopranów w całej skali, przypomina dźwięk z taśm metalowych.. jest jakby nie przytłumiony acz moja miniwierza sony i dźwięk pokładowy na realteku nie umożliwiają mi chwilowo możliwości wypowiedzi ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.