Skocz do zawartości
IGNORED

ARCAM ALPHA 2-czy warto,kto słyszał?

kdo5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szanowni koledzy proszę o podzielenie się uwagami na temat wyżej wymienionego wzmacniacza.Z Arcam ma napędzać kolumny Kef Coda3 czy to dobre połączenie lub prosze o jakieś inne propozycje wzmacniaczy w podobnych pieniądzach!Z góry dziękuje i czekam na opinie!

• 3 lata później...

Cena taka jak 2 4paki polskiego piwa w UK wiec nie ma się co zastanawiać i jak pisal kolego wyżej jak nie przpasuje to sprzedaz z jakims zyskiem albo zostawisz sobie na pamiątkę :)

Nie wiem jak ten konkretnie. Ale jak widzisz mam trochę Arcama. Grają w większości emocjonalnie, z średnicą podaną na pierwszym planie. Niektórzy to uwielbiają (ja) inni wprost przeciwnie. Uważam, że jak lubi się CA to nie polubi się Arcama i na odwrót.

Mission m31 słuchałem ale nie z Arcamem tylko z Nadem. Z pewnością takie połączenie może mocno eksponować średnicę. W każdym razie ciekaw jestem tego Arcama. Jak już będziesz miał napisz wrażenie w tym wątku.

m31 jak dla mnie miały dość ostrą górę. Arcam ma za to łagodną. Myślę, że może to być ciekawe zestawienie.

Kupisz to się przekonasz jak gra. Za ta kwote warto kupic w ciemno chocby dla eksperymentu, wlasnego doswiadczenia itp. Nie wiem jaka on ma moc wiec pozostaje jeszcze kwestia czy wysteruje twoje missiony.

jak dobrze widze to ma tylko 120 poboru z sieci także nic specialnego nie bedzie;-(

A mam pytanie odnośnie nie widze żadnych zacisków głośnikowych czy to są tylko wejścia babanowe?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie jeszcze jedno pytanko ten sam Pan ma do wyboru alpha 2 i Ca A300 tyle że a300 za 20f co myślicie?

Kup jeden i drugi w koncu 30£ to nie wiele i porownaj. Ten, który bardziej Ci podejdzie zostawisz a drugi sprzedasz.

10 + 10 + 20 = 40 -- niedługo się na całkiem niezły wzmacniacz uskłada ;)

Jak dotąd byla mowa o arcamie za 10£ i teraz CA za 20£ to razem 30£. Do niezlego wzmaka nadal brakuje a 2 wzmaki za tą cenę warto sprawdzić choćhy dla samej satysfakcji czy osłuchania.

No jezeli bierzemy pod uwage tylko azura to cena rzeczywiscie tylko kilka razy wyższa ale na nim swiat się nie konczy... Dla jednego dobry wzmak kosztuje 100-150£ dla innego 300-400£ i tak dalej bo to pojęcie względne.

jeżeli mówimy o używanych, to raczej bliżej 100-150.

Dobra mam już arcama jedyne co moge powiedzieć to Pan sprzedajacy to maniak!

Sprzęt jest tak zadbany że szok z manualem i bez ryski pozazdroscic co ten Pan miał w domu...dziś jade po CA jeszcze i napisze pare słów;-)

A pan miał na oko z 70 latek;-)

Panowie a jaka jest różnica miedzy CA a 300 a v2?

Gość partick

(Konto usunięte)

Panowie a jaka jest różnica miedzy CA a 300 a v2?

może być tak:

v1 na tranzystorach

v2 na dwóch scalakach

v3 na jednym stereofonicznym scalaku

akurat dla CA to nie nowina :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.