Skocz do zawartości
IGNORED

h/k PM645 problem z kanałem

knopek

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu kupiłem tego wzmaka, ostatnio zauważyłem taki problem mianowicie,

po włączeniu lewy kanał gra bardzo cicho i tak skrzeczy (prawy głośno i normalnie gra), potencjometrem daje delikatnie głośniej i nic, jeszcze trochę i zaczyna wtedy normalnie grać.

Coś z potencjometrem ?

https://www.audiostereo.pl/topic/47806-hk-pm645-problem-z-kana%C5%82em/

Miałem podobny problem trzeszczenie i nierówna głośność w obu kanałach oddałem nawet do serwisu i nic nie poradzili a problem okazał się prozaiczny. Owe trzaski nasilały się przy wciskaniu przycisku main in/pre uot. Kupiłem środek w sprayu usuwający tlenki popsikałem i wszystko wróciło do normy, sprawdź czy nie masz podobnego problemu, trzeszczenie w starych harmanach to dosyć często występuje.

W mojej 655 też trzeszczy-przełącznik "tone defeat" do czyszczenia lub wymiany. Chyba raczej to drugie, bo czyszczenie pomogło tylko na kilka tygodni i znów -dokładnie takie objawy jak pisze Autor wątku.

tak dokładnie ten przełącznik i przez niego ciszej grał mi 1 kanał. Ja napsikałem i był spokój na parę miesięcy potem wzmacniacz sprzedałem i nabywca nie skarżył się żeby coś dolegało.

ale masz przełącznik zrodeł, to tez istotne. tak apropos-we wszystkich tych harmanach ktore miałem zauwazyłem wzbudzanie sie membrany głosnika po wcisnięciu podbicia bassu. wada wrodzona-zadna konserwacja na to nie pomagała. po prostu przy sciszonym na max wzmaku, nawet bez zrodla, membrana sobie pracuje, dostaje jakie dziwne zakłócenia. pm 635,645, 655, 650, 650vxi. kazdy jeden to samo. nie wiecie jak sie z tym mozna uporac?

Czyli Kontakt PR i nasmarować przełączniki i potencjometry ? w sumie jeszcze tego nigdy nie robiłem ale pewnie wystarczy psiknać gdzie nie gdzie :)

Po włączeniu Bass Countur masz racje buczy jak nic nie gra, mam tez cos takiego ze jak zaglosno gra przy wlaczonym to wpada membrama w taki rezonans czy jak to sie fachowo nazywa, po szybkim wylaczeniu membrama sie zatrzymuje...

hm mialem troche wiecej czasu, w tym momencie jak skrzeczal glosnik puknalem delikatnie 3 razy w membrame i zaczal normalnie grac.

Kolumna krzaczy sie ?

Przepialem ta kolumne na inny kanal zeby miec pewnosc czy to kolumna czy kanal na wzmaku znaczy sie potencjometr lub jakis wlacznik...

Miałem podobny problem. Opisany w tym wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Od czerwca wszystko jest ok. Tylko mi zamontowali wentylator do chłodzenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.