Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny podłogowe do Rotela RA-04?

matman

Rekomendowane odpowiedzi

Może coś takiego?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jakie by nie były, powinny mieć zwarty, zdyscyplinowany niższy basik i niepodbity ten wyższy - ra4 słabo sobie radzi z trzymaniem dołu na uwięzi.

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

matman, 21 Gru 2008, 16:05

>Szukam opisów w necie i jak na razie mam trzech kandydatów:

>1. Monitor Audio RS8

>2. Dali Ikon 7

>3. i najtańszy: Audio Academy Hyperion III

Gralem kiedys RA-02 z Dali Ikon-7. Dobry uklad, nieco ofensywny ale generalnie dobrze. Dali Icon-7 sa lepsze od Monitor Audio w dole pasma, gdzie MA sa zdecydowanie rozluznione, gubia rytm i slabo oddaja barwe basu.

Hyperion III - nie znam ich.

pzdrw

soso

Do tego metrażu te propozycje są chyba trochę za duże, spróbuj znaleźć (i posłuchać oczwyiście) coś z ESA, Akustyk, Studio16Hertz. Zadzwoń do nich, popytaj co radzą, czegoś na pewno się dowiesz. Powodzenia:-)

Dzięki za pomoc. Tutaj na forum znalazłem też opinię, że Dali Ikon dobrze grało nawet w pomieszczeniu 14 m wiec na razie jestem zdecydowany na Dali Ikon 7 choć będę też rozważał skiba twoje propozycje.

Zastanawiam się też czy może nie zainwestować więcej kasy i kupić Dali Mentora. Cena przekracza znacznie zakładany wcześniej budżet, ale myślę, że już kolumn długo nie musiałbym zmieniać, a jedynie zostałaby zabawa z elektroniką i kablami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.