Skocz do zawartości
IGNORED

Etap pierwszy: Wzmacniacz.

Obscurum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po dłuższej nie obecności na forum. Znowu poszukuje, tym razem jestem już starszy i mądrzejszy :).

Pierwszym etapem będzie wybór wzmacniacza. Na razie będzie to grało z kolumnami JBL northridge e30 ale jest to etap zdecydowanie przejściowy.

Słucham muzyki różnej, dużo trip hopu, nu jazzu, nadal jeszcze sporo metalu (stoner/death/doom) czyli zależy mi raczej na ciemnym brzmieniu i nisko schodzącym basie.

zastanawiam się między trzema wzmacniaczami:

Marantz PM 4001 - ponoć niezły, ale słyszałem opinie że do cięższej muzyki ni diabła się nie nadaje

Cambridge Audio Azur 340 A ewentualnie Cambridge Audio Azur 540 A V2 słyszałem dość sprzeczne opinie na temat tego sprzetu no i też raczej nie do takiej muzyki

NAD C 315 BEE tutaj słyszałem raczej same dobre opinie i jako jedyny ponoć ma współpracować z ciemną stroną muzyki :)

Są to pozycje wzmacniacze nowe, w przedziale do 1300zł - czekam opinie na temat tego sprzędtu i prosze o ewentualne inne propozycje.

Co do sprzętu używanego, hmm, on również wchodzi w grę, ale z tym ograniczeniem że musiałbym mieć możliwość odbioru osobistego, czyli w gre wchodzą opinie z poznania i okolic (no, tak do 100km ) :):) pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/48147-etap-pierwszy-wzmacniacz/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.