Skocz do zawartości
IGNORED

Diora ws 704 poprawa parametrów c.d

audio-hi-end

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, a szczególnie miłośników sprzętu diora z serii 700 moje pytanie jest w ręcz banalne lecz za razem bardzo ciężkie jak dla mnie do zrozumienia jako mechanik samochodowy elektroniką mam styczność nie na co dzień, jestem miłośnikiem polskiego sprzętu diora jestem posiadaczem diory ws 704 kupiłem na allegro za śmieszne pieniądze od tego dnia złapałem jakieś dziwne natchnienie dotyczące zbudowania wzmacniacza od początku wiec postanowiłem zacząć od poszukiwanie płytek drukowanych ,oczywiście nowych nie lutowanych ku mojemu zaskoczeniu udało mi się dostać te płytki ,lecz tu nasuwa się moje pytanie czy jesteście w stanie krok po kroku pomóc mi w doborze parametrów, dla tego wzmacniacza oczywiście bazuje się na oryginalnym schemacie diory 704 w grę na pewno nie wchodzi jakieś modyfikacje tzn przykład, zamiast diod mostki prostownicze itd wstawiam oryginalne zdjęcie z nowa płytka oraz w trakcie początku montazu nowych podzespołów ,zacząłem od kondensatorów nichicon moim zdaniem lepsze od elny czy zwiększenie v w kondensatorze tuz koło końcówki mocy nie zaszkodzi jej ????? np.1uf/63v zmiana na 100v z mojej strony wiedza jest słaba wiec proszę o wyrozumiałość później dodam które rzeczy są już wlutowane na płytkę i co zamiar mam kupić czy będzie to dobry wybór czy tez polecicie mi coś innego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-20941-100007482 1231262406_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

toż to prawie to samo ;)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.