Skocz do zawartości
IGNORED

ESA VIVACE XT3--jakie kable??

dargut

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj bylem na odsluchu ESY VIVACE xt3, ale przedtem poprosilem aby ''odpalono poprzedniego mojego faforytaFOCALA CHORUSA 816v.niesamowita roznica na korzysc ESY uslyszalem na mojej plycie dzwieki ktorych do tej pory nie bylo slychac na innych kolumnach (nawet na trianglach quartet za 10 kafli) .A sluchalem sporo KEF,CANTON 509 i 609, MONITOR AUDIO, TRIANGLE,DALI IKON I MENTOR,no i chorusy 716i816.jednak najwieksze wrazenie zrobila na mnie PRZESTRZEN rewelacja tak jakby byla wszedzie.Zeby to wszystko gralo na 6+ potrzebne mi jakies kabelki mozecie cos doradzic.moj zestaw;;NAD 355bee+cdNAD521bee.pokoj 6x4 slucha rocka(LED ZEPPELIN PINK FLOYD itp.)

https://www.audiostereo.pl/topic/48276-esa-vivace-xt3-jakie-kable/

Cześć,

czytając Twój wpis przypomniała mi się chwila, gdy wraz z moją lepszą i niewątpliwie piękniejszą połówczką byliśmy na odsłuchu w katowickim Audiostylu - porównywaliśmy właśnie te 2 kolumny (zaznaczam, że raczej nie interesuje mnie technika - po prostu lubię dobry dźwięk).

Focal piękny, "zagramaniczny", o nośnej nazwie...

ESA kanciasta, ostra, polska (wtedy uważałem to za sprawę mocno podejrzaną).

Najpierw były Focale, potem ESA. Efekt? Nawet nie prosiliśmy o ponowną zmianę...

U mnie grają na Cardasach, bo mój cały system jest raczej budżetowy, więc cena kabli także nie mogła być z kosmosu. Jestem bardzo zadowolony. Pewnie można inaczej, czy lepiej? Może...

Oczywiście wybór masz przeogromny, ale mam jedną radę - kup kable podpięte do systemu i wybrane podczas odsłuchu. Tylko wtedy tak naprawdę możesz porównać wady i zalety uzyskanego dźwięku. Jeżeli sprzedawca ma duży wybór - tym lepiej.

Pozdrawiam i życzę miłych doznań!

R.

Z jakimi monitorami porownywales XT3, zastanawiam sie nad rs8, lub paradajmami 9v6, ale esa xt3 tez niczego sobie, O rs czytalem ze maja przyjemne ocieplone brzmienie i calosci slucha sie bardzo przyjemnie, barwa uzeka,bas powala, a ze focale troche na gorze daja, podziel sie wrazeniami.

sluchalem tylko kolumn podlogowych monitor audio rs8 przegraly z focalami 716(w moim odsluchu),a co dopiero z ESA.focal ma wiecej dynamiki i zycia,wiecej slychac i do rocka byl lepszy niz monitor audio zarowno rs6 jak rowniez rs8

Również słuchałem te ESY i kilka innych kolumn spiętych Cardasem - grało bardzo ładnie, neutralnie, przestrzeń z ładną głębią. Wolę jednak Audioquesta CV4 - weź także pod uwagę te kabelki.

Pozdr

Tak czytając wasze opinie tak zastanawiam się naj jedną sprawą czy testując kulumny słuchaliście tylko z jednym typem elektroniki. bywa często tak że np. złuchając jednych kolum jest świetnie z danym urządzeniem a np. wymieniając elektronikę inne kolumny zagrają świetnie a te pierwsze już nie? Trzeba słuchać z własnymi urządzeniami i kablami a jak nie to chociaż bardzo zbliżonymi. I nie mozna na tej podstawie wydawać opini na jakimś sprzęcie w tym wypadku o kolumnach. No ale to pewnie z czasem. pozdrawiam

sluhalem kolumn w salonie ale kupilem na allegro akurat sie trafily (1200taniej) dzwonilem do salonu ze kupilem uzywane i koles nie byl juz taki mily jak przy osluchu skad mam pewnosc ze nie ''ugotuje''mnie z innymi kabelkami,poczekam az sie sprzet wygrzeje i bede bral za kaucja do domu i probowal po kolei.

Też mam ES-y, ale Ostianto 2005, kable Jantzena (14zł za m/b) i bardzo mi to pasuje. Zresztą ja różnice między kablami słyszę na granicy percepcji, nie jestem do końca przekonany o ich wpływie na system.

Daleki jestem od audiofilskiego voodoo i nie mam słuchu absolutnego, lecz różnice w dźwięku, w zależności od rodzaju kabli głośnikowych i interkonektów, są i to znaczne. To fakt.

Nie miałem natomiast jeszcze okzaji sprawdzić działania kabli zasilających, ciekawi mnie czy to działa?

Trzeba kiedyś umówić się na odsłuch i tyle, a nie czytać cudze opinie...

Pozdr.

R.

RAKU

jezeli uwazasz ze nie warto czytac cudzych opini to po co sam piszesz innym opinie.wez zglos na forum zeby nie czytac opini innych kolegow,a co zatym idzie zlikwidowac ten dział.mysle ze malo bedziesz mial sprzymiezencow.

Spokojnie, bo pomyślę, że jesteś kobietą...

Nie wiem skąd takie emocjonalne wystąpienie?

W moim poście brakuje słówka "tylko".

Powinno być:

"...a nie tylko czytać cudze opinie...".

Zadowolony?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.