Skocz do zawartości
IGNORED

Jak oni to robią, ja chcę taki dźwięk

profee

Rekomendowane odpowiedzi

wilu,

ja mam jakis dość gówniany dekoder Motoroli, bez wyjścia cyfrowego. Nazywa się DVi 1000. Do niedawna Mezzo było w ofercie analogowej i tam dźwiek był rewelacyjny, tez chcialbym miec taki dźwiek z CDplayera czy gramiaka. Gdy przenieśli Mezzo na cyfrę jest dobrze ale nie tak. Przypuszczam, ze to wina tego dekodera.

Swoją drogą jestem ciekaw jak oni go robią od kuchni.W necie nic nie znalazłem.Dziwi mnie że nie chwalą się jakimiś 24bit 192KHz i.t.p

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

Mezzo rzeczywiście ma rewelacyjny sygnał i repertuar.Sygnał jest dobry nawet z wyjścia

>cyfrowego.Mam cyfrowy dekoder UPC z którego wychodzę sygnałem spdif na zewnętrzny przetwornik C/A i

>dalej na wzmak i kolumny.Chciałbym mieć napęd który tak gra..

Dlaczego "dobry nawet z wyjścia cyfrowego" ? Czy dobrze sie domyślam, że jestes uprzedzony do cyfry? Ja jestem skazany na sygnał analogowy zmajstrowany z cyfry w tej żałosnej Motoroli i nie mam nawet mozliwości zrobić tak jak ty. A chciałbym wyposażyc sie w taki zewnętrzny DAC żeby swietnie robił analog z rozmaitych formatów cyfry: wzietej z komputera, z napędów i co tam jeszcze wymyślą. Z twego "o mnie" widzę, ze bawisz sie w DACe więc może mógłbyś coś doradzić.

>Swoją drogą jestem ciekaw jak oni go robią od kuchni.W necie nic nie znalazłem.Dziwi mnie że nie

>chwalą się jakimiś 24bit 192KHz i.t.p

A mnie coś mówi, że niekoniecznie rejestrują w wysokiej rozdzielczości. Chyba to niepotrzebne by zmajstrować świetny sygnał dźwięku bądź co bądź tylko telewizyjnego. Przcież na odbiorczym końcu nie będzie nic wiele lepszego niz stereo 2ch. albo i głośnik (i) telewizora.

Podejrzewam wciąż, ze sedno jest w umiejętnym podpieszczeniu poprzez wypraktykowane ukształtowanie ch-ki częstotliwościowej (podobne mimo różnych źródeł pierwotnych - studia, kościoły, sceny operowe, omikrofonowania, różne akustyki) oraz sprytnie wprowadzoną mkompresję, tak jak pisałem wyżej chyba częstotliwościwozależną (normalne zwiększenie wzmocnienia niskich poziomów w stosunku do wysokich ale chyba szczegolnie w zakresie średnioniskich częstotl.) I jak przypuszczam tą robotą zajmują się owe tajemnicze "finalizery".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.