Skocz do zawartości
IGNORED

Bezgłośny zasilacz do kompa

reese

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie zamontowałem polecanego tu Tacens valeo - akurat był na allegro o mocy 560 W. Chodzi idealnie cicho. Ciągnie płytę asusa z wszystkim zintegrowanym, jeden dysk twardy i jeden DVD ROM. Wszystko w obudowe MicroATX SilwerStone. Wiatrak idealnie cichy - znaczy się nie włączył się jeszcze:) chodzi opera, foobar, mozilla od czasu do czasu - dobry wybór do PC audio.

• 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...

Zasilacz 560W do systemu micro PC?

Mam od lat kompa chłodzonego DIY WC (obecnie proc, chipset, ramy) i od zawsze najgłośniejszy element to dyski twarde. Zasiłka to budżetowy tracer 450W, który pomimo niskiej ceny okazał się być praktycznie niesłyszalny i pomimo dużego obciążenia niezawodny. Podstawą hałasu w moim pudle były zawsze drgania dysków i w mniejszym stopniu drgania pompki, które przenoszą się na obudowę.

zalilacz może trochę duży - pracuje na pół gwizdka - ale niewiele za niego dałem. Z tym, ze teraz włożona jest trochę bardziej żarłoczna karta grafiki bo komp jest do szerokopojętej rozrywki - więc ten zapas watów nie zaszkodzi. Bałem się rozwiazania na zasilaczu takim laptopowym - wiem, że niektórzy takie rozwiazania stosują. Bałem się, ze ten będzie gorszy jakościowo i będzie wprowadzał do sieci zbyt wiele zakłuceń. Akurat zasilacz od jednego ze służbowych laptopów sieje zakłuceniami.

No jeśli tanio kupiłeś to więcej mocy w zapasie na pewno nie zaszkodzi.

Jeśli zasilacz od laptopa sieje zakłóceniami (mogą być nawet tak duże, że zakłóca wyjście TV) i słychać ciche "bzyczenie" to jest całkiem prawdopodobne, że gdzieś na wyjściu ma zimne luty. Możliwe też, że niedługo padnie. Miałem taką historię ze swoim zasilaczem HP 90W i podobną z zasilaczem HP w pracy. Teraz mam chiński zamiennik i chociaż wtyczka rozleciała się szybko to sam zasilacz pracuje idealnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.