Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o kablach Nakamichi.Hama itd

alfred

Rekomendowane odpowiedzi

Co warto i do jakiej kwoty żeby nie przesadzic kupic do KD wartości 4000.

Chodzi mi o podłączenie: Ampli.+dvd, dvd+tv, kable głośnikowe i tylnie surroundowe. Słyszałem że nie warto dawać więcej niż 10 proc wartości sprzętu. Ja mam dosyc daleko od siebie odstawione głośniki a dzxiadostwa tez niechce kupić. aha jeszcze do wufera. Czy w sprzecie tej klasy jest sens wogóle się bawić w zmienianie kabli na lepsze czy pozostac przy tych cieniutkich co dostałem w pudełku. Czy bedzie zauwazalna roznica. Pozdrowienia. aha przy okazji moze znacie jakies sklepy internetowe z takimi kablami ?

Kabelki, które dostaleś w zestawie z całą pewnoscia wymień. róznia w brzmieniu kabli jest i to wyraźna. Z całą pewnością kable (w tym interkonekty) za kilka tysięcy byłyby zbędne, aczkolwiek konieczne przy high-end'zie (nie przesadzam). W kinie (jezeli odpuszczasz stereo), jest zdecydowanie bezpieczniej finansowo aczkolwiek nie ma co zbytnio oszczędzać. Ja mam u siebie audioquest6 taki kabelek głośnikowy z litej miedzi (nie pleciony). Dosyć sztywny ale brzmi jak nalezy! polecam więc audioquest (nawet dwójkę, tańszą) - dobrze radzi sobie z basem a pozostałe czestotliwości nie bałagani. interkonekty to eagle cable - tanie (coś pod 100zł) ale porzadne. TV to profigold. U mnie sie sprawdza ten zestaw kabli. Nie myslę o zmianach. Możesz wybierać, ale jedna rada: natychmiast wyrzuć kabelki z zestawu (chyba że wlóżono tam niespodziankę ale wątpię...). Różnice usłyszysz na 100%. Pozdrawiam. MAciek

Nie pamietam ceny, ale myslę, że te najtańsze audioquesty kupisz w granicach 15 zł za metr. i tutaj jest problem bo na tyły potrzebujesz najdłuzsze kable. nie jestem zwolennikiem mieszania typów kabli (tak jak i głośników) ale jesli miałbyś kupiś byle co na całość to lepiej kupić lepsze na przody a tyły (też zbytnio nie oszczędzać0 potraktowac ulgowo). Co do cen do wrzuć w wyszukiwarce nazwe lub poszukaj w rankingach pism audio. Albo po prostu wejdx do kiosku i zobacz w piśmie audio albo hifi i muzyka opinie kabli. Masz tam razem z cenami i krótkim opisem. Ale uwaga! nie przerażaj się bezwzglednościa opinii. w zasadzie wszystkie kable w ogóle recenzowane warte są zainterezsowania. Powodzenia i nie bankrutuj przy okazji (zawsze możesz rozpocząć od wymiany na zwykłe techniczne kable z miedzi beztlenowej i już bedzie troche lepiej). pozdrawiam. maciek

Dobra (i tańszą) alternatywa i chyba bardziej dostepną moga byc Monster Cable XP. To chyba nawet lepsze wyjście od audioquest do kina domowego, z całą pewnością poniżej 20 złotych za metr. Pozdrowienia. MAciek

Jasne że płaskie kable pod dywan najlepsze są. Z estetycznego punktu widzenia. pewnie że w kategoriach absolutnych moga wysiadać ale z cała pewnością z firmy audioquest dają dźwięk co najmniej przyzwoity. No i cena! A jakby połączyc szóstki na przody i płaskie na tyły? Byłoby niezle, gwarantuję, tym bardziej, że gruby lity kabel przy niskich tonach jest konieczny. Do suba to juz w ogóle nie ma o czym mówic. pozdro. Maciek

MaciekO:

dlategi ja mam na przód (fronty i centralny) Audioquesty Cv4 (coś koło 90 zł za mb) a na tył Audioquesta f-40 (mają dlugośc po 8 m, choc cos musze zrobic bo są o okolo 1 m za krótkie) i łacza ampal yamahy 730 i kolumny B&W z seri 600 s3.

>ulan No i to jest powazne podejście do sprawy. Szacunek. Problem w tym że to kosztuje... A ten brak 1 metra doskonale rozumiem jak ogranicza. PS. W zasadzie jakby tak w kategoriach absolutnego audiofilstwa, to długośc kabli do każdej z kolumn powinna być ta sama (ale w kinie można to sobie chyba darować, mniej boli...). Pozdrowionka. Maciek

MaciekO:

Kupowałem po znajomosci i za 3 kable 2,5 mb CV4 (zakonfekcjonowanymi, czyli załozone wtyki bananowe + inne wykonczenia - koszulki) + 15 mb f-40 + kabel real cable do suba dalem 650 zł :-)))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.