Skocz do zawartości
IGNORED

kabel typu Y ultralink MSY 4metry

Vitold_MAN

Rekomendowane odpowiedzi

czesc czy ktos posiada ten kabel ? od suba konkretnei chodzi mi o polaczenie Y

bo takie mam w pw2200

chorowalem od zawsze na profigolda bo wszystkie mam takie kabelki ale koszt 500 zl oxypure i to mono

a utralinki za 200 zl oferuje mi 4 metry kabla typu Y

jak z jakoscia tych kabelków czy ktos takie ma?

https://www.audiostereo.pl/topic/48911-kabel-typu-y-ultralink-msy-4metry/

ano własnie problem taki ze na drodze amp-sub juz masz 3 styki połączenia ! jak by na to nie spoglądać w światku audio każde dodatkowe połączenie przeszkodą dla dźwięku to troche paranoizm ale coś napewno w tym jest ! swego czasu chciałem załozyć banany do kabli głośnikowych ale nie tylko na tym forum ale na wiele innych wyczytałem ze jest wielu zwolenników takiego połączenia a i bardzo wielu przeciwników w szczególności audiofile ze niby degraduja dźwiek itd itp ok nie wnikam

fakt jest jeden w ultralinku typu Y masz jeden kabelek i 2 połączenia w zasosowaniu profigolda masz 2 kabelki czyli juz jedno połączenie wiecej = degradacja brzmienia:))

a tak na powaznie nawet niezly pomysł moze tak zrobie

Nie przejmuj się cenami kabli ja za swojego Profogolda Oxypure do suba dałem 300 złotych za odcinek 2m.

Za Denon-Linka AK-DL1 odcinek 1,5m. dałem dużo więcej ale nie żałuje.

Polecam do suba coś takiego.

Zadzwoń do nich i zapytaj jaki jest rozstaw wtyków i sprawa rozwiązana

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

znalazlem polecany przez ciebie adapter na allegro ale nie bede dzwonil i sie pytal o wymiary bo na 99 % pewien jestem ze rostaw w subach i w takim adapterze jest znormalizowany na calym swiecie taki sam takze niema sensu im truć kupie ten adapter i do tego profigolda SKY 5m do suba i powinno by ok !

Witam. Mam suba - yamaha 515. Ma dwa wejscia liniowe - L(mono)/R. Obecnie podlaczony jednym kablem RCA-RCA do wej L(mono)

Jak sadzicie czy tez mozna wykorzystac do tego suba kabel typu Y lub adapter wymieniony powyzej, i co ewentualnie zyskam takim polaczeniem?

słuchałem ostatnio 3 suby yamahy , w tym 515tkę i 700 na kablu mono i Y na przemian, na kablu Y sub robi się żywszy i dokładniejszy, można go łatwiej skalibrować i ustawić ,moim zdaniem gra głośniej można więc nastawić mniejszą moc przy wierniejszym odtwarzaniu basów.

aha zanim ktoś się zdecyduje na drogi kabel, można spoko kupić sobie przejściówkę z mono na duo RCA w każdym lepszym markecie ze sprzętem, ja dałem 10 zł do prób z subami, na chwilę aby zobaczyć jak sub sobie radzi nikt sobie słuchu nie utrąci dodatkową il. połączeń a efekt powinien być odczuwalny.

dokladnie sub podlaczony pod obydwa wejscia gra żwawiej i głosniej

do pana powyzej ! mam taki kabelek za 15 zl 5 m oraz rozdzielacz rca za 10 zl

:) oczywiscie to tylko przejsciowo bo forsy niet ale w przyszlym miesiacu kupuje najdrozszego profigolda 5 m 500 zl za sam kabelek i do tego adapter ten co wyzej :) i nie uwazam ze zakup bedzie pomylony :) kable profigolda brzmia znakomicie oxypura pgd4000 najdrozszego z serii coaxial mam pod dvd podlaczonego brzmienei super ! dobry kabel odrazu slychac

he he

pan do pana powyżej,

nie uważam , że dobry kabel to zakup pomylony napisałem tylko, że warto spróbować najpierw na tańszych aby jak kto ma wątpliwości przekonać się o słuszności takiego połączenia, a jak sobie pomyślę o cenach dobrych kabli to trochę mnie trzęsie - bo czeka mnie wymiana praktycznie wszystkich, po grudniowym zakupie sprzętu wymieniłem narazie tylko przewody głośnikowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.