Skocz do zawartości
IGNORED

Sony BDP-S300 - tani blu-ray.

Gummo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnimi czasy nosilem sie zamiarem zakupu jako dodatek do HTPC jakiegos odtwarzacza DVD. Przegladajac oferty natrafilem jednak na model Blu-Ray Sony BDP-S300, ktory mozna dostac za nawet za £120 (uzywany £80). IMO cena dobra ale nie wiem czy sie oplaca kupic. Nie mam wygorowanych wymagan. Chce zeby odtwarzacz dobrze radzil sobie z DVD i odtwarzal na dobrym poziomie (nie rewelacyjnym) blu-ray.

Jak oceniacie skaler w tym odtwarzaczu.

W telewizorze (Sagem HD-D45 720p) mam wejscia DVI i component. Czy lepiej podlaczyc kablem HDMI-->DVI czy component-->component?

Dzwiek wypuszcze optycznie lub coaxialnie do a/v Marantz SR5300. Wiem ze nie uzyskam dzwieku HD ale nie zalazy mi. Wystarczy mi taki jak w zwyklym DVD.

Kupowac czy lepiej DVD np. Marantz DV4001? (kolega ma i podoba mi sie obraz).

https://www.audiostereo.pl/topic/48995-sony-bdp-s300-tani-blu-ray/

Witam ja mam taki odtwarzacz i za taka kwote jak podałes nawet sie nie zastanawiaj.Zaden odtwarzacz dvd nie oferuje takiego obrazu .Jedyny problem to długo wczytuje płyty około 50 sec,no i słychac prace wentylatora.Mnie to troche drazni tym bardziej ze wybuliłem za niego prawoie tysiaka no ale to juz pare miesiecy.Wszystko spada i za kwote ponizej 500 pln nic lepszego nie kupisz.Pewnie zaraz sie rozpisza ze lepiej Panasonica czy Pioneera,ale za tamte bedziesz musiał sporo wybulic.Samsunga nie polecam ,wszystkie 1000,1400 to buble ciagle sie psuja,zobacz ile jest tych modeli na Allegro uszkodzonych serwisowanych.Jedyny dobry to BD 2500 ,ale jest zbyt nowy zeby sie zaczął psuc.Tak wiec S300 to jest dobry wybor u mnie smiga 6 mies bez problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.