Skocz do zawartości
IGNORED

540R v3 i wzmak stereo przez Preamp-out

Usef

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem :(

Wymieniłem amplituner CA540R v1 na v3, wiedząc że V3 mogę spiąć ze wzmacniaczem stereo do którego mam wpięte przednie głośniki przez wyjście preout.

Spiąłem i dupa, w głośnikach przednich cisza.

Pełna konfiguracja wygląda tak.

Odtwarzacz DVD mam połączony kablem optycznych z CA540R v3, do amplitunera podłączone są kable głośnikowe od centralnego i kolumn tylnych i te wszystkie grają.

W menu ekranowym 540R w zakładce z Preampout ustawiłem (zgodnie z instrukcją) Ext 2Ch. Interkonektem połączyłem L i R z wyjśc Preamp-out do wejścia Aux wzmacniacza stereo Musical Fidelity.

I wspomniana powyżej dupa, martwa cisza.

Interkonekt jest ok., wyjąłem go z preoutów i wpiąłem do CD i gra w wejściu Aux, jednak wyprowadzenie dźwięku kierowanego na kolumny przednie z amplitunera mi się nie udało :(

Poradźcie, czy możliwe że coś zrobiłem źle, czy niestety świeży zakup muszę oddać do serwisu?

Usef, 8 Lut 2009, 10:06

Jeśli dobrze kojarzę któryś z forumowiczów

opisywał podobny problem w przypadku Cambridge'a, tylko

nie pamiętam jaki był to model... Chodziło o to że

wyjście pre out jest aktywne wówczas gdy dla wszystkich

kanałów są podpięte zewnętrzne końcówki mocy.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.