Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha 440 + jakie głośniki?

Dias

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Za kilka dni kupię amplituner Yamaha 440 i zarazem chcę kupić głosniki. Cena głośników max 1500 zł.

Ja wybrałem kilka modeli z których chciałbym wybrac najbardziej odpowiedni. Są to :

1) KODA AV-701 + SW500 za 1499zł komplet ( zestaw 5-ciu kolumn + subwoofer)

2) KODA AV706 za 1400 zł komplet ( zestaw 5-ciu kolumn)

3) KODA AV707 za 1400 zł komplet ( zestaw 5-ciu kolumn)

4) Jamo E 350PPL za 1399 zł komplet( zestaw 5-ciu kolumn)

5) Jamo PJ HCS 6000PPL+PJ SW6000-A za 1499 zł komplet ( zestaw 5-ciu kolumn + subwoofer)

Który z wyżej modeli wybrać?

Zależy mi na basie takim jaki jest w kinie. Głównie będę na tym zestawie oglądał filmy DVD + podłącze dżwięk z TV, no i oczywiście będę słuchał muzyczek z kompa.

Najbardziej ciekaw jestem co sądziecie o tej ostatniej propozycji (gdyż wogóle niema o niej recenzji na sieci). Będę wdzieczny za wszelką pomoc. Thx

https://www.audiostereo.pl/topic/4904-yamaha-440-jakie-g%C5%82o%C5%9Bniki/

a jak mozesz dolozyć 200 zł to na alegro kupisz AV707 Z SW850 za 1600 zł ,tylko trzeba gadać z wystawiającymi i kupować poza alegro wtedy oni nie płacą prowizji i ceny są niższe sam kupilem kode F51 zamiast 2750 dałem 2200zł na alegro

Zestawy KODA można bardzo tanio kupić w niemczech. Różnica ceny to nawet 60% w stosunku do tych w kraju. Jeżeli nie możesz sam sobie po nie pojechać radze zkontaktować się z jednym z przemytników z allegro :-)

A zna ktoś takiego przemytnika na allegro? Jeśli tak to proszę wysłać mi na e-maila jedgo nick (dane). Będę naprawdę bardzo wdzięczny. Mój adres e-mail : [email protected] lub gg 1562775

Przemytników na Allegro jest wielu. Ja odebrałem dzisiaj zestaw KODA AV850 (860 z mniejszymi przodami o 8cm) za 850 zł wraz z przesyłką i kosztami pobrania :-) ...Mam Yamahe 440 i Panasonica DVD-S35 - brakuje jedynie subwoofera, ale to kwestia czasu. Jeżeli ktoś chce namiary to niech pisze na [email protected]

P.S. głośniki są w fazie testów, ale zapowiadają się ok

A moze jakies inny?

Kurcze im więcej czytam te forum tym bardziej niewiem na co się zdecydować. Chcę kupić zestaw 5 głośników lub zestaw 5+ subwoofer. Cena max to 1600 zł (no może 1700 zł). Interesuje mnie bass taki jak w kinie :) Słucham różnej muzy. Zlitujcie się nademna. Licze na waszą pomoc.

A jaki jest bas jeżeli kupiłbym te głośniki bez subwoofera? Czy będzie taki jak w kinie?

Czy dużo lepszy jest ten estaw od Koda AV707 + Subbwoofer 850 ?

Pokój ma gdzies około 4,2 x 4,5m = około 20 m2

dias->

wydaje mi się że trochę za dużo wymagasz od tego typu zestawów. Żaden z nich nie jest w stanie odtworzyć basu, jakim raczysz się w sali kinowej. Żeby spełnić takie wymagania potrzebowałbyś subwoofer kosztujący więcej niż chciałbyś wydać na zestaw 5 głośników. Patrząc realnie najlepszym systemem będzie zestaw kody av707 ale pamiętaj że bez subwoofera się nie obejdzie! najlepiej jak byś trochę dopłasił i kupił model sw-1000(w tej cenie to jest absolutny pewniak). Pamiętaj jednak żeby przed zakupem przesłuchać, inaczej taki wybór to loteria. Jeden odsłuch daje więcej niż jakakolwiek recenzja czy opinia danego zestawu.

Pozdrawiam

Poszedłem za twoją rada i pzesłuchałem frontowe kolumny z zestawu AV707 i AV860. J kurcze zablokowało mnie. Kolumny z AV707 ma za duzo wysokich tonów (wręcz metaliczny pogłos), natomiast AV860 jest lepiej stonowane. Ale patrząc na te dwa modele chyba wybiorę AV860 (kurcze tylko czemu tak dużo kosztują :((). Razem z zestawem kupie SW1000. Pomieszczenie w którym będę słuchał muzyki ma około 22 m2. Czy niebędzie on za mocny? Czy może lepiej SW850? Niemam doświadczenia w tym więc prosze o jeszcze jedną pomoc, Thx

może to troszku dziwne bo wszystkim proponuje ten zestaw KODY a więc model F51 proponuje posłuchać,jest to nowy zestaw i mało narazie znany ale posłuchac nie zaszkodzim,sam go posiadam i jest super za te pieniązki czyli 2750zł a jak się postarasz to za 2300 zł kupisz.

• 1 miesiąc później...
  • 5 miesięcy później...

WITAM i takze prosze o pomoc. chodzi o głosniki do yamahyę rx 440 ktora zakupiłem niedawno.

narazie uzywam przednie scherzo 200 + 2 satelity (bezfirmówki jakieś).

zastanawiałem sie czy warto dokupic 2 takie samy kolumny na tył czyli scherzo 200 (koszt uzywanaych w dobrym stanie jest niewysoki jakies 400-500 zł)+jakis centraly czy tez wywalic wszystko i kupic nowy zestaw. ? (ale jaki w niskiej cenie ?) pokoj to 30 m2 .

tak na marginesie uzywałem do tej pory wiezy diory z korektorem. po podłaczeniu yamahy jestem troche zawiedziony. stereo jest kiepskie, basy zmalały mocno, ogólnie dzwieki jest jakis taki sztuczny "metaliczny", brak głębi. oczywiscie przy słuchaniu tunera lub cd.

zastanawiam sie czy nie przeprosic diory.

Dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.