Skocz do zawartości
IGNORED

roznica miedzy seria 6xx a seria CM B&W

dariob135

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko

jak duza jest roznica miedzy seriami 6.xx a seria CM glosnikow B&W

bo roznica w cenie dosc znaczna, interesuje czym sie charakteryzuje seria CM-jakie brzmienie, dynamika, bass, w jakiej muzyce najlepiej sie spisuja (przymierzam sie do monitorow CM5), mam takze prosbe do uzytkownikow serii CM - chcialbym sie dowiedziec z jakimi wzmacniaczami i cd macie podpiete te monitorki(z jaka elektronika czuja sie najlepiej)

Z gory dziekuje za informacje!!!!!!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/49127-roznica-miedzy-seria-6xx-a-seria-cm-bw/

>jak duza jest roznica...

Duża.

Swego czasu zrobiłem bezpośrednie porównanie starych 602s2 z CM1.

Pod względem rozciągnięcia basu CM1-ki oczywiście nie miały startu (kilka razy mniejsze), więc porównanie serii w tej dziedzinie nie ma sensu.

Natomiast w kwestii środka i wysokich - obie kolumny mają tutaj podobny charakter, ale jest jednak między nimi co najmniej klasa różnicy, tym razem na korzyść CM1. Środek w jest znacznie bardziej naturalny, czystszy, bez tych ordynarnych podbarwień, nie gubi się. Dużo lepsza dynamika, nie hałasują. W tonach wysokich różnica jest ciut mniejsza, ale nadal spora. Wysokie CM1 również są bardzo czytelne i nieco eksponowane, ale nie są ostre jak w 602, nic nie tnie po uszach.

Nowszych serii nie słuchałem, za wszystkie odsłuchy serdecznie żałuję...

Mi osobiście brzmienie bowersów się podoba, ale wymagania prądowe kolumn już nie. O ile z napędzeniem CM1 nie ma żadnych problemów, to większe konstrukcje mogą być bardziej wymagające (CM7 niby 8om a schodzi do okolic 3om!)

Pzdr,

Asiki

dzieki serdeczne za informacje, ja przymierzam sie do momitorow CM5, moze je bedzie latwiej napedzic, nic czeka mnie wycieczka po salonach osluchowych,

Licze rowniez na dalsza pomoc forumowiczow,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.