Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z CD Marantz SA7001 -przeskakuje

ibanezq

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam odtwarzacz CD Marantz SA7001 i zauważyłem, że czasem podczas odtwarzania przeskakują płyty.

Czy to jest jakieś typowe uszkodzenie tego sprzętu? Czy może wiecie jaki byłby koszt naprawy i gdzie go robić?

Jak zakupilem w/w cedeka mialem innego typu problem ktory opisalem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i moja rada jest taka jesli jest na gwarancji skontaktuj sie ze sklepem ktory Ci sprzedal towar lub jak ja to zrobilem wyslalem do serwisu warszawskiego na koszt serwisu DHL-em .

Od tamtej pory ( byl w serwisie 3 tygodnie ) jest dobrze :)

nie czekaj to wkurza wiem to po sobie ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja też kiedyś byłem w posiadaniu marantza CD 6000 i od nowości miał problemy z odczytywaniem płyt CDR i nawet oryginalnych (sprzedałem) Teraz mam CD 7001 KI i jest dobrze.

pozdrawiam.

Może to być spowodowane zabrudzeniem prowadnicy lasera (kurz, który się zebrał na prowadnicy zmieszał się z smarem i laser nie może płynnie się poruszać) wystarczy kropelka oleju najlepiej maszynowego niegęstniejącego jak Pan nie ma takiego może być silnikowy, choć on się starzeje i gęstnieje nie znam budowy tego odtwarzacza prawdopodobnie będzie konieczność rozkręcenia obudowy, jeżeli laser jest widoczny bez rozkręcania to zamoczyć koniec wykałaczki w oleju i przetrzeć prowadnice, która powinna być metalowa laser sam rozprowadzi olej.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.