Skocz do zawartości
IGNORED

kabelek głośnikowy do creek'a i tabletek

saint

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam kabelka głośnikowego do zestawu cd marantz 6000ki, creek 5350, proac tablette2000, pokój 17m2 średnio wytłumiony.

Nie wdając się w szczegóły - pozbyłem się dotychczasowego kable i chcę szybko kupić coś czym zepnę kolumny ze wzmakiem.

Wybór docelowego kabla zostawiam sobie na przyszłość.

Środki są ograniczone- max 600 zł, ale w grę wchodzi zakup używanego kabla.

To czego oczekuję:

- eksponowanie basu (możliwe nawet drobne podbicie ale bez przesady)

- muzykalność

- dobra scena

Kabelek chcę kupić w ciągu tygodnia więc proszę o sugestie na co warto zwrócić uwagę. Na allegro znalazłem AN Illuminator (ale nigdy go nie słuchałem więc nie bardzo wiem jak zagra w tym systemie).

Proponuję posłuchać XLO ULTRA - wybitny kabelek bardzo muzykalny i "analogowy" może nie podbija basu ani żadnej innej części pasma ale świetnie pasuje to Creeka i ProAców.

Szkoda że mam już kabel ale ...okazja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zastrzegam że to nie moje ogłoszenie.Sam bym kupił ale dla mnie za krótkie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a słuchałeś tego zestawienia tzn. z tabletkami i creek'iem?

Pytam, bo sam raczej nie będę miał szansy na odsłuchy przed zakupem (wiem,wiem co powiecie ale mam dość napięty grafik, wracam do domku późno i mam ochotę posłuchac czegoś przy czytaniu)

Dokładnie tego zestawienia Creek+XLO+Tabletki - nie słuchałem .Ale znam dobrze Tabletki 2000 i wiem jak grają ,Creeka 5350 miałem 2 lata wraz XLO Ultra - kolumny były Dynaudio 50.Zacne to urządzenia chcociaż Tabletki2000 nie są jakoś szczególnie udane jak na ProAca ale nie o to tu chodzi.XLO doskonale zespoli Tabletki z Creekiem - kabelek ten potrafi naprawde wyciągnąc bas jak "dzwon" - pięknie rozciągniety i z ładną barwą ,poza tym ociepla nieco średnicę i górę ,nie tracąc rozdzielczości.Poczytaj w necie recenzje , nie znam żadnej złej opinii na temat XLO Ultra.

saint

pomyśl o Cardasie (np. Cross). Ja przeszedłem przez Hulle, Ixosy, DNM'y, Quadlinka i stanąłem na Crossie. Szukałem niemalże identycznych cech jak Ty i sądzę, że ten kabel podpasowałby Ci.

pzdr

m.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.