Skocz do zawartości
IGNORED

Sygnał HD po componencie - czy zadziała?

Pablo9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam połączony odtwarzacz DVD do projektora Sanyo Z4 kablem typu component o dł ok 15m. Kabel jest wmurowany w ścianę. Nie planuję na razie instalacji kabla HDMI. Obecnie zastanawiam się nad zakupem odtwarzacza BR. Na jaką poprawę jakości mógłbym liczyć i czy warto w to się bawić, zakładając, że sygnał dalej miałby iść po componencie i projektor zostałyby ten sam (HD ready)?

Pozdrawiam,

Pablo

720p na pewno wypuści, choć warto sprawdzić wcześniej, czy odtwarzacz nie ma zablokowanej tej opcji. Mój Panas wypuszcza po componencie do 1080i. Wydaje mi się, że component i 1080p przepuści, ale to zależy od sprzętku, choć mogę się mylić.

spokojnie pusci 1080p tylko twój projektor ma max 1080i więc go zdownskaluje, jak zmienisz proja na full hd to ci pusci 1080p wiem bo mam podlaczone ps3 po komponencie do projka fullhd i bez problemu przesyłapo 15 m kabla.

pozdr

Ale jeśli Z4 tak dobrze radzi sobie z niskimi rozdzielczościami jak moje Z5 to nie masz się czym przejmować, dla mnie różnica między upscalowanym dvd a nie upscalowanym, na tym projektorze jest ledwie dostrzegalna.

tyle znalazlem na szybko:

Popular gaming consoles such as the PlayStation 3 and the Xbox 360 support 1080p over component video, which is used throughout games, but if playing back an AACS protected movie they will only output 1080i, in an attempt to keep the video pirates away.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.