Skocz do zawartości
IGNORED

MARANTZ SR7001 wyłancza się ,po przegrz

darc

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam SR4002 i 6 omowe Yamahy NS-8900 , w muzyce nie ma żadnego problemu mogę słuchać z dowolną głośnością, ale jak puszczę jakiś film z niezłymi efektami i tak nieźle podkręcę głośność, to potrafi mi "zdmuchnąć" ampli /wyłączyć/, w momencie jakiegoś solidnego tąpnięcia - ale to tylko jak nie jest podłączony subwoofer. Jak kilka sobie wypożyczałem do testowania to z podłączonym subem tego nie ma - mogę pole minowe wysadzać.

Amplitunery mają kilka zabezpieczeń przed uszkodzeniem,lepiej że działają niż miałby sprzęt puścić z dymem...

sprawdzić wentylację czy ma odpowiednią (tzn. czy nie wciśnięty w szafkę i nakryty innym sprzętem).

Na temat ustawienia jest też w instrukcji obsługi na pewno napisane.

123... test

sprawdz z lepszymi glosnikami... moim zdaniem to dziala zabezpieczenie przed przeciazeniem... mam tak w dobrym radiu samochodowym przy srednich glosnikach... jak przesadze z moca to sie wylacza radio

Posprawdzaj dokładnie wszystkie druciki.

Banany i widełki mają jedną główną zaletę.Dają pewne połaczenie elekktryczne i jest to jedyny dla mnie powód ich stosowania.

• 5 miesięcy później...

odświeżam kotlet...

mój marantz sr 7200 zaczął pukać w głośnikach, pukniecie następuje w głośnikach tylko przy zmianie urządzenie, przycisku mute lub całkowitym wyciszeniu, dodam iż słucham muzyki w trybie direct sound, w trybie normalnym jest to samo, aktualnie mam podlaczona koncowke pod wyjscie pre-out i tez pyka, poza tym wszystko działa, pykanie nie następuje w trakcie słuchania muzyki, czy ktoś miał podobne doświadczenia, co to może być, POMOCY!

sprawdziłem jeszcze raz wszystko na spokojnie, pykniecie występuje we wszystkich głośnikach i jest bardzo delikatne prawie nie słyszalne, ponieważ przód jest podłączony przez końcówkę pykanie prawdopodobnie jest mocniej słyszalne...

Nie no naprawde jak czytam ze amplitunery się przegrzewają, wyłączają to nie mogę się nadziwić i jetem zadowolony z tego ze kupując wybrałem Onkyo 605 ( tansze od tego Marantza o połowę ) i żadnych problemów, podłączone missiony m34 ( imp min. ponizej 4 ohm ) i czy to w kinie, koncerty, stereo, po nawet bardzo długim i głośnym graniu na 3/4 skali w pokoju ponad 20 m2, pomimo tego ze na ampli stoi dvd, jeszcze nigdy się nie wyłączył i nie przegrzał, no ale jest przystosowany do obslugi 4 ohm jako jeden z nielicznych ampli. Oczywiscie nie spieram sie jezeli chodzi o jakosc dzwieku, wyposazenie itp, po prostu taka ciekawostka ze nia kazde amplitunery kd sa takie czułe.

se8a to musze cie zmartwic bo nowe onkyo jest rownie tandetne jak ten marantz psuje sie wszerz i wzdluz:) najmniej awaryjnym mozna by powiedziec nie do zajechania amplitunerem z systemow kina domowego to bez apelacyjnie YAMAHA

Jorkers, zgadzam się, że nowe modele Onkyo to wersje oszczędnościowe, zresztą tańsze niż poprzednicy, gorsze od poprzednich, no cóż teraz powoli jest tak ze wszystkim niestety. Ja tylko mówię że wersja z 5 na końcu nie ma żadnych wad typu pykanie, wyłączanie, problemów z potencjometrem itp. a w chwili zakupu wiedzialem ze w ampli HK takie rzeczy sie zdarzały, teraz Marantz i wychodzi na to że obecnie kupować ampli się nie opłaca bo trwa wyścig zbrojeń, cięcie kosztów, klientowi się wydaje ze dostał więcej płacąc mniej a w rzeczywistośći na tym stracił. Dlatego nie sprzedaje swojego ampli niech słuzy jak najdłużej, oby tak bezawaryjnie jak przez te 2 lata.

pewnie niema co wariowac ja juz kino mam skompletowane na przynajmniej 5-10 lat jeszcze co chce zmienic to bluraya350 na sony5000es lub pioneera lx71 i uwazam ze mam kino pelna para

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.